BUÜ’de ‘Bursa Dünyaya İlahiyatçı Yetiştiriyor’ etkinliği

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İlahiyat Fakültesi, her sene düzenlenen "Bursa Dünyaya İlahiyatçı Yetiştiriyor" programının bu yıl 7’ncisini gerçekleştirdi.

Yoğun bir katılımın gözlendiği etkinliğe 72 ülkeden gelen öğrenciler ev sahipliği yaptı. Programda; Arnavutluk, Kırım, Togo, Türkmenistan ve Nijer'den gelen mezunlar da ağırlandı. Katılamayan mezunlar ise memleketlerinden video mesaj gönderdi.

Fethiye Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan BUÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, fakültelerinde birçok âlim, mütefekkir, sanatkar, edip, devlet adamı, politikacı, sanayici, iş adamı, din hizmetkarı ve hizmetçisinin yetiştiğini ifade etti. Kemikli; “Türkmenistan'dan 30 ve bazı balkan ülkelerinden gelen 6 öğrenciyle başlayan bu faaliyet 25 yılı aşkın süredir devam ediyor. Hali hazırda 750'den fazla mezun vermiş bulunmaktayız. Mezunlarımız arasında bakanlık yapanlar, bakan yardımcılığı yapanlar, öğretim üyeliği ve eğitim öğretimle dini hayatın çeşitli alanlarında görev alanlar bulunmaktadır. Fakültemizde konuk öğrenci olarak lisans programında 391 erkek, 301 bayan olmak üzere toplam 692 lisans talebesi bulunuyor. Lisansüstü programlarında ise toplam 269 kayıtlı öğrencimiz bulunmaktadır” açıklamasında bulundu.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, milletvekili, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlik, Uludağ ilahiyat fakültesi öğrencilerinin musiki grubunun icra ettiği ilahiler, musikiler; misafir öğrencilerin de hazırlamış olduğu şiir ve skeçlerle devam etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-May-2019]

Haber Görüntüleme : 2.153 - 0