Ulu Türkistan Toyu, Uludağ Üniversitesi’nde sergilendi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi, "Ulu Türkistan Toyu" etkinliğine ev sahipliği yaptı. Osmangazi Belediyesi ve Türk Ocakları Bursa Şubesi’nin paydaşlığını yürüttüğü, Türk Devlet ve Akraba Toplulukları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM) tarafından düzenlenen etkinlikte, gün boyu Türk dünyasının kültürel öğeleri sergilendi.

Etkinliğe Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türk Ocakları Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı, TÜDAM Müdürü Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz bizzat katıldı. Programın Koordinatörlüğünü Doç. Dr. Erdem Özdemir üstlendi. BUÜ öğrenci topluluklarının düzenleme kurulunda yer aldığı etkinlikte, Türk yurtlarından somut kültür varlıklarının sergilendi. Programda aynı zamanda fotoğraf sergileri, mangala, kütük güreşi, halat çekme ve geleneksel Türk okçuluğu talimleri gibi spor etkinlikleri de gerçekleştirildi. Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin, müzik topluluğunun ve sanatçı Yusuf Alper Güllü'nün gündüz konserleri, Uygur Türk'ü ilk öğretim öğrencilerinin halk oyunları gösterileri, okunan şiirler ve diğer gösteriler büyük ilgi topladı.

Toyun düzenlenmesinde görev alan katılımcıların büyük çoğunluğunun giydiği yöresel ve geleneksel kıyafetlerin görsel bir şölen havası yarattığı etkinlikte Balıkesir Akıncıları Atlı Okçuluk Derneği üyelerinin nefes kesen atlı gösterisi yapıldı. Mehteran konseri ile açılışı yapılan akşam etkinliği ise Doç. Dr. Erdem Özdemir'in sanat yönetmenliğini yaptığı Ulukök, Türk Dünyası Müzikleri Topluluğu’nun verdiği konser ile devam etti. Bursa'da yaşayan Özbek Türkleri Platformu üyelerinin tüm katılımcılara Türkistan Pilavı ikramı ve TÜDAM Müdürü Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz'ın, toyda emeği geçenlere teşekkür belgelerini takdimi ile etkinlik sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Nis-2019]

Haber Görüntüleme : 2.664 - 0