BUÜ’de 55. Kütüphane Haftası ödülleri dağıtıldı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, 55. Kütüphane Haftası kapsamında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın düzenlediği ödül törenine katıldı. Bulunduğu ilk etkinliğin kitap ve kütüphanecilik üzerine olmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Kılavuz; “Kitap üzerine sayfalarca konuşmak mümkün” dedi.

BUÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, 55. Kütüphane Haftası dolayısıyla geniş katılımlı bir ödül töreni düzenledi. Törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, akademisyenler, personel ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, göreve atandıktan sonra katıldığı ilk programın böylesine güzel bir etkinliğe denk gelmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Ödül töreninin kendisi için önemli bir tevafuk olduğunu vurgulayan Rektör Kılavuz; “Bizler kitap ile yatıp kitap ile kalkıyoruz. Ayrıca, kitabın kültürümüzde ayrıcalıklı bir yeri olduğunu iyi biliyoruz. Üniversite içerisinde katıldığım ilk etkinliğin kitap ve kütüphanecilikle ilgili olmasına çok memnun oldum. İnşallah böyle güzel olaylarla bundan sonraki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Kitap konusunda söylenecek çok fazla söz var. Bir araya gelmeye devam ettikçe detaylı olarak konuşmak mümkün olacaktır. Bu etkinliğe katkı koyan, destek veren ve kitap konusuna gönül veren herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

BUÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, 55. Kütüphane Haftası kapsamında verilen hizmetlere yönelik olarak farkındalık oluşturulması amacıyla öğrencilerin, akademisyenlerin ve personelin ilgisini çekecek çeşitli etkinlikler düzenledi. Benim için Kütüphane konulu video yarışması, Kitap Bulma Yarışması, Kitap Dayanışması etkinliği gibi pek çok etkinliğin yanı sıra, Kütüphane Haftası boyunca bankoda işlem yapan her 55. kişiye ödül verildi.

Törenin sonunda yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve akademisyenlere ödülleri takdim edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Nis-2019]

Haber Görüntüleme : 3.224 - 0