ULUYÖS 2019 Lisans ve Önlisans sınav başvuruları açıldı

Bursa Uludağ Üniversitesi, yurtdışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvuracak adaylar için 2012 yılından itibaren her yıl Bursa Uludağ üniversitesi Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’nı (ULUYÖS) düzenlemeye devam ediyor.

ULUYÖS, 2018 yılında 13 ülkede toplam 20 merkezde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 2019 yılında da önlisans ve lisans kontenjanlarına başvuracak olan yabancı uyruklu öğrenciler için ULUYÖS sınavının yanı sıra lisansüstü kontenjanlara başvuracak adaylar için de ULUYÖS/PG sınavı düzenlenecek.

ULUYÖS-2019 ve ULUYÖS/PG-2019 sınavlarının pek çok ülkede düzenlenmesi planlanıyor. Sınava ilişkin başvurular alınmaya başlandı. Online başvuruya açık olan sınav merkezleri aşağıda yer almaktadır.

ULUYÖS-2019 ve ULUYÖS-PG-2019 başvuruları 05 Nisan 2019 tarihinde sona erecek.

Sınava ilişkin detaylı bilgiler için;

1. Önlisans ve Lisans Kontenjanları için TIKLAYINIZ. ( http://yos.uludag.edu.tr/)
  1. Lisansüstü Kontenjanlar için   egitimbilimleri   (Eğitim Bilimleri Enstitüsü)

fenbilimleri        (Fen Bilimleri Enstitüsü)

saglikbilimleri    (Sağlık Bilimleri Enstitüsü)