BUÜ’de çocuklarla ‘masal ve dil’ yolculuğu

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Bilimsel Araştırmalar Birimi’nin desteklediği, yürütücülüğünü Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Üstünova’nın yaptığı, “Bursa Uludağ Üniversitesinde Çocuklarla ‘Masal ve Dil’ Yolculuğu” isimli proje yeniden başlatıldı.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen ve beş gün sürecek olan proje, BUÜ’nün idari ve akademik kadrosunda görev alan personelin ilköğretim 3. ve 4. sınıfa giden çocuklarını kapsıyor. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kerime Üstünova projeyle, öğrencileri masalların büyülü dünyasında gezdirmeyi, onlarda Türkçe’nin zenginlik ve güzelliklerine ilişkin bilinç oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. Üstünova, çocukların ana dillerini yetkin biçimde kullanmaları, korumaları konusunda farkındalık yaratarak dağarcıklarını zenginleştirmeyi istediklerini söyledi. Proje Koordinatörü Türk Dili Bölümü Öğr. Gör. Nilüfer Akgün de “Amacımız; çocuklarımız için henüz hayal olan Uludağ Üniversitesinin, onlara yeni hayal kapıları aralamasına yardımcı olmak. Aynı zamanda anlatma sanatının önemini fark etmelerini sağlarken ‘çocuk hakları, kendini ve başkalarını tanıma/tanıtma, paylaşma’ gibi kavramlar üzerinde durarak çocukların bu konulardaki bilinçlerini hikayelerle desteklemeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Araştırma Görevlisi Dr. Hasene Aydın, Araştırma Görevlisi İbrahim Karahancı, Öğretim Görevlisi Emel Özalp, Öğretim Görevlisi Mahru Sakarya da projede bulundukları için mutlu olduklarını belirtti. Projeye asistanlık yapan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, Betül Sena Erdoğru,  Kübra Kahya, Büşra Kızıl, Çağrı Erarslan ve Ufuk Varsak ise heyecanlı olduklarını, kendileri için önemli bir deneyim olacağını ifade etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Oca-2019]

Haber Görüntüleme : 3.527 - 0