Hocalarıyla birlikte saz çalıp türkü söyledi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde müzik alanında yükseklisans yapan Mahmut Cemal Sari, saz ve söz ustalarıyla birlikte sanatseverlere müzik ziyafeti sundu.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konsere halk müziği tutkunları büyük ilgi gösterdi.

Konserde, geçtiğimiz günlerde çıkan yeni albümü “Öz”den örnekler sunan Mahmut Cemal Sari, müzik kariyerinde kendine eşlik eden, destek veren hocalarıyla birlikte saz çalıp türkü söyledi.

Saz çalmayı öğrendiği babası Veli Sari başta olmak üzere ünlü ustalar Erdal Erzincan, Cihan Yurtçu, Mercan Erzincan, BUÜ Devlet Konservatuvarı’nda yükseklisans hocaları Doç. Dr. Özlem Doğuş Varlı ve Doç. Dr. Ersen Varlı, kardeşi ve aynı zamanda akademisyen olan Ozan Sari ve Konservatuvar Müdürü Prof. İsmail Göğüş ile aynı sahneyi paylaştı.

Gecede bir konuşma yapan ünlü sanatçı Erdal Erzincan, gençlerin müziği gelecek kuşaklara aktarmada büyük rol üstlendiklerini belirterek, “Mahmut Cemal de hem geleneği kokluyor hem de akademiyi. Geleneği koklayıp müziğe bilimsel yaklaşarak anlamaya çalışıyor. Kendisini tebrik ediyor ve bu yolda başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Konserin sonunda, kendine eşlik eden sanatçılara ve izleyenlere teşekkür eden Mahmut Cemal Sari, “İnsan sevdikleriyle birlikte olduğunda daha güçlü hissediyor kendini.  Çünkü bana değer veren hocalarımla yan yana saz çalıp türküler okudum. Onlar benim çocukluk hayallerime kavuşmamı sağladılar. İyi ki varlar, hep var olsunlar” diye konuştu.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Oca-2019]

Haber Görüntüleme : 2.709 - 0