Sektörlerin tercihi meslek yüksekokulu mezunları

 

                                                                    

Bursa Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar,  sevdiği işi yapmak isteyen ve kısa yoldan meslek sahibi olmak isteyen öğrencilere, iki yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarını tercih etmelerini tavsiye etti.

İki yıllık mesleki eğitim alan mezunların iş bulma konusunda sıkıntı çekmediğini belirten Prof. Dr. Mustafa Tayar, öğrencilerin bir mesleği seçerken annesinin babasının talebi yerine, sevebileceği mesleği seçmesini ve o alanda yürümesi gerektiğini savundu.

Tayar, “Meslek yüksekokulunun avantajı, 2 yıl sonra diplomasını alır almaz hemen hayata atılıp para kazanabileceği gibi seçtiği branşta lisans ve yüksek lisansı tamamlayarak ilerleyebilir. Kendine daha geniş fırsatlar bulmuş olur. Bugün herhangi bir işletmede 1 tane mühendisin altında 10 tane tekniker çalışıyor. O yüzden öğrencilerimizin iş bulma imkânı çok daha fazla diye düşünüyorum. Türkiye’de öğrenciler için belki yüzlerce MYO var hangisini tercih edeceğim diye düşünmelerine benim önerim bizim MYO’larımız olur. Bizim mezunlarımız iş adamları tarafından özellikle tercih ediliyor. Üniversitemizi seçecek öğrencilerin bunlara dikkat etmelerini öneririm. Çünkü Uludağ Üniversitesi’nin Keles, Harmancık, Orhaneli, Gemlik, Karacabey ilçelerinde yerleşen bütün okulları bölgelerinin en prestijli okulları olarak tanımlanıyor. Şu anda biz birçok talebe cevap veremez durumdayız. Sektörden çok ciddi talep var. Biz aranan eleman istiyoruz diyorlar. Maalesef biz kontenjanlarımız sebebiyle bunlara cevap veremiyoruz” dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin iki yıllık eğitim veren 15 meslek yüksekokulunda 160’ın üzerinde programda eğitim verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Tayar, “Gençlerin ilgi alanlarına hitap eden, geleceğin mesleği olan birçok alanımız Uludağ Üniversitesinde mevcut. Hatta 1+1 kapsamında 1 sene Türkiye’de, 1 sene İngiltere’de çift diploma aldıran programlarımız var. Ben üniversitemizi seçecek gençlere sihirli kelime olarak ‘sevdikleri işleri yapmalarını’ tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Her yüksekokulun kendi alanına özgü burs imkânı olduğuna da işaret eden Prof. Dr. Tayar, “Programları dereceyle kazanan öğrencilere 400 TL öğrenim bursu fırsatı var. Bütün yüksekokullarımızda farklı programlarda o programı tercih eden öğrencilere bu imkân sunuluyor” dedi.

ÇEŞİT ÇEŞİT PROGRAM

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin, merkezde ve ilçelerde hizmet veren 15 meslek yüksekokulunda atçılık ve antrenörlüğü, aşçılık, çocuk bakımı, yönetim ve organizasyon, ulaştırma hizmetleri, grafik, tasarım, özel güvenlik ve koruma, bankacılık, seramik ve çinicilik, turizm ve otel işletmeciliği, yerel yönetimler, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı, park ve bahçe bitkileri, makine, ısıtma-soğutma, tekstil teknolojisi, gıda işleme, deniz ve liman işletmeciliği, harita ve kadastro, bahçe tarımı, evde hasta bakımı, yaşlı bakımı, anestezi, tıbbi sekreterlik, mobilya, bitkisel ve hayvansal üretim, laborant ve veteriner sağlık programı, süt ve ürünleri teknolojisi gibi toplam 160 programda eğitim veriliyor.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Ağu-2018]

Haber Görüntüleme : 5.660 - 0