Gemlik Asım Kocabıyık Öğrenci Merkezi açıldı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Gemlik Belediyesi ve BORUSAN Vakfı işbirliğiyle, Gemlik Kampüsünde yapımı tamamlanan Öğrenci Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Bina içerisinde 246 kişilik iki amfi, sosyal tesis ve kütüphane yer alıyor.

Hukuk Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin faydalanacağı merkezin açılış töreninde Gemlik Kaymakam Vekili Zafer Karamehmetoğlu, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, BORUSAN Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Demircioğlu, ilçe protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

MODERN BİR SOSYAL DONATI ALANI KAZANDIRILDI

Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversitenin 50 yıllık bir eğitim çınarı olduğunu vurgulayarak; “Yerleşmiş bir akademik kültüre sahibiz. Her bir eğitim biriminin birbirinden değerli hale geldi. Türkiye genelinde en yüksek puanla tercih edilen fakülte ve meslek yüksekokullarımız var. Gemlik’te yer alan Hukuk Fakültemiz ve Meslek Yüksekokulumuz da göz bebeği birimlerimiz arasında yer alıyor. BORUSAN Vakfı ve Gemlik Belediyesi’nin katkılarıyla son derece modern ve öğrencilerimizin keyifle vakit geçirebilecekleri özel bir sosyal donatı alanı kazandırılmış oldu. Başta önceki dönem Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve önceki dönem Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adem Doğangün hocalarımız olmak üzere projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Merkezin üniversitemize, öğrencilerimize, akademik ve idari personelimiz ile ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER, ÖNCELİĞİMİZ OLACAK!

“Asım Kocabıyık hayatı ve felsefesi ile Gemlik’e çok şey kattı” diyen Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ise; “Bütün işletmelerin bu duyarlılığa sahip olmasını diliyorum. Gençler seslerini hiçbir siyasiye duyuramadılar ama söz veriyorum, burada olduğumuz sürece sizler hep önceliğimiz olacaksınız. Bu tesisin yapımında çalışanlarımız, Geçmiş Dönem Belediye Başkanımız Mehmet Uğur Sertaslan, BORUSAN, Gemlik Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Hasan Başaran’a teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

BİLİM VE SANATA KATKI VERMEYE DEVAM…

BORUSAN Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Demircioğlu da Hukuk Fakültesi’nin Asım Kocabıyık’ın girişimi ile 2007-2008 Eğitim-Öğretim Döneminde faaliyete geçtiğini anımsatarak; “Asım Bey, hukuk eğitimini temel eğitimin unsuru olarak görmüştür. Yetiştirmemiz gereken gençlik, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir gençliktir. Öğretmeyi değil, öğrenmeyi öğreten bir eğitim sistemi olmalı. BORUSAN olarak bilim ve sanat konusunda ülkemize katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Açılış sonrasında protokol üyeleri tesiste incelemelerde bulundu.

Bursa Uludağ Üniversitesi Gemlik Sunğipek Asım Kocabıyık Yerleşkesi Öğrenci Merkezi’ne ait yapının 1/200 avan projesi proje müellifi Prof. Dr. Özlem Köprülü Bağbancı ve proje ekibinde Prof. Dr. M. Bilal Bağbancı, Mimar Kadir Yeşilbaş ve Mimar Ahliddin Shodiev yer aldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Eki-2024]

Haber Görüntüleme : 1.668 - 44