Uluslararası Mudanya Mütarekesi ve Kültürel Miras Sempozyumu Başarıyla Gerçekleştirildi

Mudanya'daki Trilye Kültür Merkezi'nde 4-5 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Mudanya Mütarekesi ve Kültürel Miras Sempozyumu; Türkiye, ABD, Yunanistan, İtalya ve Fransa gibi ülkelerden akademisyen ve araştırmacıların katılımıyla başarıyla tamamlandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Mudanya Belediyesi, ÇEKÜL Vakfı ve Bursa Okulu iş birliğiyle gerçekleşen sempozyumda, Mudanya Mütarekesi'nin tarihsel önemi ve bölgenin kültürel mirası, disiplinler arası bir yaklaşımla değerlendirildi.

Sempozyumun açılış konuşmasını, Harvard Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cemal Kafadar gerçekleştirdi. Mudanya Mütarekesi'nin 102. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen sempozyumda, mütarekeye taraf olan ülkelerden akademisyenler ilk kez bu ölçekte bir etkinlikte bir araya gelerek anlaşmayı çok yönlü bir perspektiften ele aldılar. Türkiye, Yunanistan, Fransa ve İtalya'dan gelen bilim insanları, mütarekenin tarihsel önemini derinlemesine analiz ederek, bu kritik anlaşmanın farklı boyutlarını kapsamlı bir şekilde değerlendirdiler. Tarih, edebiyat, dil, arkeoloji, kentleşme, tarım, kültür-sanat gibi çeşitli disiplinlerdeki uzman akademisyenler ve araştırmacılar, bölgenin tarihsel ve kültürel mirasını derinlemesine inceleyen bildiriler sundular. Düzenleme Kurulu Başkanlığı'nı üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan'ın üstlendiği etkinlikte toplamda 22 akademik bildiri sunuldu ve uluslararası boyutta katılım sağlayan 7 bilim insanı sempozyuma değerli katkılarda bulundu.

Bursa Uludağ Üniversitesi'ni temsilen katılan Prof. Dr. Ali Sait Liman, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Saime Yüceer, Prof. Dr. Hatice Şahin, Prof. Dr. Behçet Kemal Yeşilbursa, Prof. Dr. Sertaç Dokuzlu, Prof. Dr. Serhat Zaman, Prof. Dr. Uğur Bilgili, Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ziya Karaaslan ve Zümrüt Üskül gibi değerli akademisyenler, sunmuş oldukları katkılarla üniversitenin ulusal ve uluslararası bilimsel alandaki etkinliğini bir kez daha ortaya koydular.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Eki-2024]

Haber Görüntüleme : 497 - 16