Avrupa’da yarışmaya hazırlanan gençlere iş dünyasından destek

 

Polonya’da yapılacak olan European Rover Challenge (ERC) yarışları için hazırlıklarını aralıksız sürdüren Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) öğrencilerine iş dünyasından katkı geldi.

BUÜ Mühendislik Fakültesi’nde eğitim gören öğrencilerin kurduğu ULUROVER Takımı, Eylül 2024’te Krakow’da düzenlenecek ERC finallerine odaklandı. Çalışmalara devam eden gençler, üniversite yönetiminin yanı sıra sanayicilerden de destek almaya devam ediyor. Sektörün öncü firmalarından Ünimak Makine, ULUROVER Takımı’na sponsor olmayı kabul etti. Hazırlanan işbirliği protokolüne BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile Firma Genel Müdür Yardımcısı Begüm Baykal imza attı.

GENÇLER DENEYİM KAZANIYOR

Düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversiteye ve gençlere desteklerinden ötürü firma yöneticilerine teşekkür etti. İşbirliklerinin iki taraf açısından da faydalı sonuçlar doğurduğuna işaret eden Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Üniversite-sanayi ortaklığı içerisinde birlikte hareket ettiğimiz zaman iki taraf da bu işten kazanç sağlıyor. Öğrenci topluluğuna verilen destekler, gençleri organizasyon içerisinde çalışmaya ve gelecekteki mesleklerini en iyi şekilde yapmaya doğru yöneltiyor. Mezun olduklarında da artık ciddi tecrübe sahibi oluyorlar. Bu anlamda da işbirlikleri ve destekler bizim için ayrıca kıymetli oluyor. Firmamıza teşekkür ediyor, desteğin hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

DESTEK DEVAM EDECEK

Ünimak Genel Müdür Yardımcısı Begüm Baykal da teknoloji üreten bir firma olduklarının altını çizdi. Yüzde 90’a varan bir ihracat oranına ulaştıklarını açıklayan Begüm Baykal; “1983 yılında babamız tarafından kurulmuş bir firmayız. Biz ikinci kuşak temsilciler olarak fabrikayı yürütüyoruz. 2017 yılında Ar-Ge merkezimizi kurduk. Çalışanlarımızın büyük çoğunluğu gençlerden oluşuyor. Onlarla çok iyi anlaşıyoruz. Gençlerin vizyoner yapılarından faydalanıyoruz. Üniversite ile işbirliği yapmak, gençlere projelerinde destek olmak bizleri mutlu ediyor. Üniversite-sanayi işbirliği noktasında firma olarak üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız. Bursa Uludağ Üniversitesi ile geçmişte de çalışma imkânımız oldu. Bugün ve yarın da birlikte proje üretmeyi arzu ediyoruz. Kendimizi bu anlamda şanslı olarak görüyoruz. İlgi ve desteklerinden ötürü üniversite yöneticilerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

YENİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK

Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Karpat da firma ile geçmişte kıymetli işbirlikleri yaptıklarını vurgulayarak; “Yakın zamanda yine önemli çalışmaları birlikte hayata geçireceğiz. Öğrencilerimize destek veren, staj ve uygulama derslerinde bizlere yardımcı olan ve işe alımlarda da bizlere öncelik tanıyan Ünimak firmamızın yöneticilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. İnşallah uzun yıllar birlikte çalışmaya devam edecek ve değerli projelere imza atmayı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Haz-2024]

Haber Görüntüleme : 1.389 - 31