BUÜ’lü öğrencilerden 14 yeni marka

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Grafik Tasarım Programı öğrencileri, “Bitirme Projesi” dersi kapsamında kendi markalarını oluşturdu.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan tarafından desteklenen projeler kapsamında; arama kurtarma droneları, dijital oyunlar, çocuk kitabı, gıda ürünleri ve dekoratif ürünler dahil olmak üzere toplam 14 marka tasarlanarak marka haline getirildi. Geniş bir yelpazede hayata geçirilen ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarda piyasaya sunulması hedefleniyor. Teknik Bilimler MYO açık hava sergi alanında kurulan stantlarda sergilenen markalar, BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan ile beraberinde BTSO Yönetim Kurulu Üyesi, DEMSIAD Başkanı Alptekin Şahintürk, Sancak Etiket Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Güven, akademisyenler ve öğrenciler tarafından ziyaret edilerek büyük beğeni kazandı.

MARKA SÜRECİNİ DENEYİMLİYORLAR

Dr. Erhan Mutlugün tarafından yürütülen “Bitirme Projesi” dersi kapsamında öğrenciler iki yıllık eğitimlerinde edindikleri bilgi, pratik ve deneyimleri sergilemek için öncelikle bir ürün ve ya hizmet kolu seçerek projelerini üretiyor. Gençler “Marka ve Kurumsal Kimlik” oluşturma sürecinde ise; marka ismi oluşturmayı, logo ve ambalaj tasarımını, baskı tekniklerini, 3D modellemelerini, web tasarımı, reklam fotoğraf çekimlerini, animasyon, reklam filmlerini, billboard ve dergi ilanlarını, broşür tasarımlarını, radyo reklamlarını, web de sanal mağaza kurulması sürecini, sosyal sorumluluk projelerini, sosyal medya yapım ve yönetimini,  promosyon üretimlerini, bir ekip çalışması ve reklam ajansı mantığı içerisinde yönetiyor.

Marka oluşturma ve tasarım sürecinde öğrencilere gerekli danışmanlıklar,  Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sezin TÜRK KAYA, Öğr. Gör. Evrim SIRMALI ve Öğr. Gör. Gizem ANŞİN, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden Doç. Dr. İbrahim YILMAZ,  Atatürk Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Orhan ARDAHANLI,  Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden tasarımcı Gonca ARSLAN, Bursa Reklamcılar Derneği Başkanı Zerrin FİTÖZ,  ID ARCHITECTURAL SOLUTIONS (İngiltere) firma sahibi ve tasarımcı Murat YER, Bursa KIRMIZI KÜP AJANS firma sahibi tasarımcı Göktuğ KONUKOĞULLARI, Bursa SANCAK ETİKET’ten tasarımcılar Selim Ozan YILDIZ ve Samet GÜVEN, Photo Graphica ajans sahibi Engin ÇAKIR,  İSS Tesis Yönetim Hizmetleri’nden Art Direktör Gökçe YAŞAR, Sanat Yönetmeni Tülay PALAZ, Çorum Art Stüdyo ajanstan  eğitimci Burhan ESEN, Magic Digital Center’den Tahsin DEMİRCİ,  Sunset Ajanstan Hasan ASLANTAŞ olmak üzere alanında uzman reklam ajansları ve sektör temsilcilerinden oluşan geniş bir danışman ekip tarafından verildi.

Teknik Bilimler MYO Tasarım Bölümü Grafik Tasarım Programı öğretim elemanı  Dr. Erhan MUTLUGÜN‘ ün jüri başkanlığı yaptığı jüri heyetinde, yine aynı programdan Öğr. Gör. Gültekin ERDAL, Öğr. Gör Alper ÇETİN, Öğr. Gör Evrim SIRMALI ve proje danışmanları akademisyen ve ünlü tasarımcılar  28-29 Mayıs 2024 tarihlerinde bir araya gelerek yapılan sunum ve stantları değerlendirmeye aldı. 

Puanlama sonucunda ise birinciliği ID ARCHITECTURAL SOLUTIONS (İngiltere) firma sahibi tasarımcı Murat YER danışmanlığında gerçekleştirilen “RECON” Arama Kurtarma Droneları  projesi alırken,  ikinciliği B.U.Ü. Teknik Bilmler MYO Tasarım Bölümü , Grafik Tasarım programından Öğr. Gör. Evrim SIRMALI ve Photo Graphica Ajanstan Engin ÇAKIR’ın danışmanı olduğu “DANCEABLE” Dans Oyunları ve üçüncülüğü de  Atatürk Üniversitesi’nden Öğr.Gör.Orhan ARDAHANLI danışmanlığında gerçekleştirilen “ANTE” Acil Durum Çantası isimli proje kazandı.

Marka projelerin sunumlarının ardından akademisyen ve sektör temsilcisi tasarımcılardan oluşan jüri heyetinin katıldığı bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Türkiye ve Dünya’da tasarımın dünü, bugünü ve bu alandaki gelişmeler değerlendirilerek öğrencilerin bu ve benzer çalışmalarla sektöre adapte olmaları için yapılması gerekenler ele alındı.

Bitirme projelerinin sergi sponsorluğunu ise “ERKUL Testere ve Bıçak Sanayi “ üstlendi.

Teknik Bilimler MYO Tasarım Bölümü Grafik Tasarımı Programı öğrencileri tarafından üretilen ve pazara sunulmaya hazır markalar

  1. RECON
  2. DANCEABLE
  3. ANTE
  4. PUR PARE
  5. PANPUF
  6. DUVAR STİLİ
  7. SUNNİX STUDİO
  8. SOLENA
  9. CERANİTİ
  10. ÇIT PIT
  11. ULUVET-Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
  12. DEFY DROP
  13. PETVARA
  14. DAZZLE DİP

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Haz-2024]

Haber Görüntüleme : 2.306 - 39