BUÜ’nün arı üreticilerine desteği devam ediyor

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Arıcılık Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGAM) ile İnegöl Belediye Başkanlığı ve Bursa ve İlçeleri Bal Üreticileri Birliği arasında “İnegöl ve Köylerinde Arı ve Arı Ürünlerinin Geliştirilmesiyle Üretimin Artırılması” protokolü imzalandı.

İnegöl’deki arıcılara eğitimlerin verilmesi ve üretim kapasitesinin artırılmasını hedefleyen protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Emin Dündar ile Bursa ve İlçeleri Bal Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Yoğurtçu imza attı.

ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZLERİ ÖNEMLİ YER TUTUYOR

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, protokolün gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Araştırma üniversitesi vizyonuna sahip bir üniversite için Araştırma ve Uygulama merkezlerinin faaliyetlerinin büyük önem taşıdığına işaret eden Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Bu merkezlerimizin içerisinde Arıcılık Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezimizin son derece özel bir yeri var. Gerçek anlamda araştırma ve uygulamanın yapıldığı bir merkezden bahsediyoruz. Bugün imzalanan protokol de bunun en kıymetli örneklerinden birisidir. Merkezimizin bir dergisi bulunuyor ve son derece özel yayınlara imza atıyorlar. Tekrar herkese teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

DESTEKLER DEVAM EDECEK

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Emin Dündar ise ilçenin sanayi, mobilya ve köftesiyle tanınmasının yanı sıra hayvancılık ve tarım alanında da son yıllarda önemli mesafeler kat ettiğini belirtti. Arıcılığın da bu anlamda özel bir yeri bulunduğunu söyleyen Emin Dündar; “Belediye olarak elimizden gelen katkıyı vermeye gayret ediyoruz. Üniversitemizin de bu konularda bizlere desteği her zaman devam ediyor. Bugün yine ortak bir protokole imza atacağız. Üniversitemizin teknik yöntemleriyle birlikte ilçemizde arıcılık ve arı ürünlerinin geliştirilmesine vesile olacağız. Belediye olarak desteklerimizi her alanda sürdüreceğiz. Protokole katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

İLK İŞBİRLİĞİ İNEGÖL İÇİN…

Bursa ve İlçeleri Bal Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Yoğurtçu da dernek faaliyetlerinin 2022 yılından itibaren hız kazandığını aktardı. Üniversitedeki aracılık uygulama ve araştırma merkezi ile geçmişte de irtibat kurduklarının bilgisini veren Şenol Yoğurtçu; “Üreticilerimizin bölgemize has yerli ana arı üretimiyle ilgili talepleri oluyordu. Arıcılık uygulama ve araştırma merkezi yöneticilerimizle bu konuyu görüştük. Birlikte neler yapabileceğimize dair fikir alışverişinde bulunduk. Daha sonra belediyeye projemizi aktardık. Belediyeden de kabul aldık. İlk etapta İnegöl’den başlayacağız. Sonrasında da çevre ilçe ve illerde de bu çalışmalarını ve eğitimlerimizi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Protokol imza töreninde Arıcılık Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Çakmak ile birlik yöneticileri de hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : 1.436 - 8