BUÜ'lü akademisyenin yeni tiyatro oyunu izleyiciyle buluştu

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Mine Artu Mutlugün’ün metnini yazdığı “Bana Bunu Yapma” isimli tiyatro oyunu seyircinin beğenisine sunuldu.

Usta sanatçılar Tarık Pabuççuoğlu ve Şahnaz Çakıralp’in oynadığı ve Tiyatro Yeditepe Yapımcılığı’nda sahnelenen, “Bana Bunu Yapma” adlı tiyatro oyununun prömiyeri 07 Mart’ta KOZZY Kültür Merkezi Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

15 YIL ARADAN SONRA ÖZEL TİYATROYA DÖNDÜ

Tarık Papuççuoğlu’nun 15 yıl sonra özel tiyatroya geri döndüğü ve Şahnaz Çakıralp ile birlikte oynadıkları “Bana Bunu Yapma” adlı tiyatro oyunu kadın ve erkeğin hayata karşı duruşundaki temel farklılıkları mizahi bir açıdan ele alırken, görmek, duymak ve bilmek istemediklerimizi, reddettiğimiz kimi gerçeklikleri, hayatımızı biçimleyen seçimlerimizi ve çoğu zaman da ödediğimiz bedelleri bir kahkaha tufanı içerisinde sunuyor. Evli bir çiftin günlük, küçük ve sıradan gibi görünen hikayesi gittikçe trajikomik bir kaosa dönüşüyor.

Metinlerini BUÜ’lü akademisyen Doç. Dr. Mine Artu Mutlugün’ün yazdığı, Nurseli İdiz, Nergis Kumbasar ve Kimya Gökçe Aytaç’ın oynadığı “Etekler ve Pantolonlar” ile Necmi Yapıcı ve Nihan Durukan Yapıcı’nın oynadıkları "Benimle Delirir Misin?” adlı komedi oyunları ise seyircilerle buluşmaya devam ediyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : 2.539 - 18