Üniversitemizin Spor Salonu ve Yüzme Havuzu hizmete açıldı

 

Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ Üniversitesine kazandırılan, Uludağ Üniversitesi Spor Salonu ve Yüzme Havuzu’nun açılışı gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ Üniversitesine kazandırılan Uludağ Üniversitesi Spor Salonu ve Yüzme Havuzunun açılışına AK Parti Genel Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Şahin, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

YILLARIN HAYALİ

Törende ilk olarak söz alan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, kampüs büyüklüğü itibariyle Türkiye'nin ilk üç üniversitesi içerisinde olduklarının altını çizdi. Prof. Dr. Ferudun Yılmaz , “Yaklaşık üçte ikisi orman alanı olan ve toplam büyüklüğü on altı bin dönüme ulaşan bir kampüse sahibiz. Özellikle sosyal alanımızın eksiklerini gidermek için Bursa Büyükşehir Belediyemizi her zaman yanımızda gördük. Bunun için hakikaten müteşekkiriz. Şimdi de Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Büyükşehir Belediyemizin ortak destekleriyle son derece değerli bir Spor Salonu ve Yüzme Havuzu kazanmış olacağız. Uzun yıllardır bir anlamda hasretini çektiğimiz bir eserdi bu. Aynı anda hem kapalı yüzme havuzu hem de üst katı spor salonu olarak faaliyet gösterecek. İlave olarak da Spor Bilimleri hocalarımızın ve burada yararlanacak olan diğer arkadaşlarımızın da kullanabileceği çokça donatıya ve odaya sahip olan bir tesise kavuşmuş oluyoruz. Kendi bütçemiz ile bu işi biz yapmaya kalksaydık muhtemelen uzunca bir zamana ihtiyacımız olacaktı. Büyükşehir burada devreye girdi ve bizi rahatlatmış oldu. Bu bina üniversitemiz için son derece anlamlı. Ancak Spor Bilimleri Fakültemiz için çok daha özel bir anlam ifade ediyor. Yıllardır böyle bir tesisin hayalini kuruyorduk. Şimdi kavuşmuş oluyoruz” dedi.

Spor Bilimleri Fakültesi’nin kendi kategorisinde Türkiye’deki diğer fakülteler arasında özel bir yere sahip olduğunun altını çizen Rektör Yılmaz; “Olimpiyat şampiyonluğuna ulaşan, dünya şampiyonluğu elde eden nice sporcular yetiştiren bir üniversiteden ve fakülteden söz ediyoruz. Dolayısıyla onların altyapısına da büyük destek olacak kıymetli bir esere kavuşmuş durumdayız. Emek veren, katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz. Tesislerimizin hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

“ŞEHRE ve ÜNİVERSİTEYE DEĞER KATACAK“

BUÜ Spor Salonu ve Yüzme Havuzu’nun şehre ve gençlere değer katacağını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise eğitim hayatının sporla, kültürle ve sanatla devam etmesi gerektiğini kaydetti. Aktaş, “Ben 1993 yılında Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldum. Üniversitenin içerisinde sosyal donatı alanları olmadığından bahsediliyordu. Bu tesis üniversiteye ve şehrimize değer kazandıracak. Eğitim hayatının sporla, kültürle ve sanatla devam etmesi gerekir. Bizim zamanımızda bu imkanlar yoktu. Daha güçlüyüz. 16 tane gençlik merkezimiz var bunların sayısını 50’ye çıkaracağız. 10 bin öğrenci burs alıyor. Projelerimizin gençler tarafından incelenmesini istiyorum. Sunulan bu imkanları en iyi şekilde değerlendirin. Gençkart ile öğrenciler kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılım sağlayacak. Bu tesise, 140 milyon harcandı 67 milyonunu Gençlik ve Spor Bakanlığından aldık. Burada nice olimpiyat sporcularının yetişmesi dileğiyle. Hayırlı olsun” diye konuştu.

“BURSA GİBİ DEĞERLİ BİR ŞEHİRDE OKUMAK BÜYÜK ŞANSTIR”

AK Parti Genel Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala ise Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla gençlere armağan ettiği eserlerin hayırlı olmasını diledi. Efkan Ala, “Bursa gibi değerli bir şehirde okumak büyük bir şanstır. Sizin başarıdan başka mazeretiniz olamaz. Sizin başarıdan başarıya koşmanız gerekiyor. Benim bu üniversiteye karşı geçmişim yok ama hayallerim ve hedeflerim var. Bu üniversite, dünyaca bilinen üniversitelerle yarışabilecek bir eğitim yuvasıdır. Bursa, daha fazla zihinsel üretim yapmanıza fırsat veren bir şehirdir. Bu yapılan tesisin de hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Şahin de Türkiye’nin gözde bir tesisini Bursa’ya ve Uludağ Üniversitesi’ne kazandırmaktan büyük mutluluk yaşadığını belirtti. Bu yatırımların Bursa’ya gelmesine vesile olan eski bakan M. Muharrem Kasapoğlu’na, şimdiki bakan Osman Aşkın Bak’a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür eden Şahin, yapılan hizmetleri gençlerin unutmayacağını dile getirdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : 4.222 - 50