BUÜ’lü akademisyenin uluslararası sempozyum projesine TÜBİTAK desteği

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan’ın sunduğu uluslararası sempozyum projesi, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından destek almayı başardı.

TÜBİTAK 2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği’nin 1. Dönem başvuruları sonuçlandı. Yapılan değerlendirmelerin ardından BUÜ’lü akademisyen Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan’ın hazırladığı “Prof. Dr. Halil İnalcık’ın Mirası: Osmanlı Devleti’nin Kuruluşundan Cumhuriyet Türkiye’sine Uluslararası Tarih Araştırmaları Sempozyumu” projesi destek verilen projeler arasında yer aldı.

Açıklanan desteğin ardından uluslararası sempozyum hazırlıklarına başladıklarını söyleyen Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan, projenin nitelikli ve kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için çalışacaklarını aktardı. Üniversite yönetiminin desteğini her zaman yanında hissettiklerini kaydeden Arslan, sempozyumu da en iyi şekilde yapacaklarına inandıklarını belirtti.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNDEN TAM DESTEK

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz da TÜBİTAK desteği almaya hak kazanan Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan’ı tebrik etti. Yer aldıkları araştırma üniversiteleri kategorisinde nitelikli projeler sayesinde kıymetli geri dönüşler aldıklarını vurgulayan Rektör Yılmaz; “Özel bir alan olan Araştırma Üniversiteleri liginde son derece ciddi rakipler ile yarışıyoruz. Bu elbette tatlı bir rekabet ancak nihayetinde ortada bir rekabet var ve akademisyenlerimizin katkılarıyla ilerleyebiliyoruz. Nitelikli projelere ihtiyacımız var. Bu anlamda araştıran, üreten ve proje girdisi sağlayan tüm hocalarımıza minnettarız. Sayın Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan hocamızı da hazırladığı ve TÜBİTAK desteği almaya hak kazandığı projeden ötürü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Üniversite yönetimi olarak çalışmanın her aşamasında destekçisi olacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : 1.146 - 7