YÖKAK seminerlerinin 45.si BUÜ ev sahipliğinde düzenlendi

 

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından öğrencilerin kalite sürecine katılımları ve bilinçlendirilmeleri amacıyla gerçekleştirilen “Kalite Güvencesi Kültürünün İnşasında Yükseköğretim Öğrencilerinin Rolü” konulu seminerler serisinin 45.’si Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun, BUÜ Kalite Koordinatörü Öğr. Gör. Yasemin Özdemir, YÖKAK Uzmanı Öğrenci Komisyonu Koordinatörü Doç. Dr. Gonca Uludağ, YÖKAK Öğrenci Komisyonu Üyesi Doktora Öğrencisi Melike Gülay, YÖKAK Öğrenci Komisyonu Üyesi Esra Köyönü katıldı.

ÖĞRENCİLERİN KALİTE FAALİYETLERİNE KATILMASI SEVİNDİRİYOR

Kısa bir açılış konuşması gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversite olarak kalite ve akreditasyon kültürüne uzun süredir sahip olduklarının altını çizdi. Akredite olan birim sayısının her geçen gün artırıldığını söyleyen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Önceki yönetimler döneminde başlatılan ve bizim dönemimizde de aynı kararlılıkla sürdürülecek olan bir kalite yönetim anlayışımız var. Bununla birlikte akredite edilen bölüm ve birim sayımızı her geçen gün yükseltiyoruz. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda ilerletiyoruz. Kalite Koordinatörlüğümüz vesilesiyle bu alanda önemli mesafeler kat ettik. Kalite sürecinde öğretim üyelerimizin ve idari personelimizin büyük katkıları var. Ancak öğrencilerimiz de kalite yolculuğunda çok önemli bir yer tutuyor. Öğrencilerimizin de bu bilinçle hareket ettiklerini görmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Kalite Gönüllüleri Topluluğu’muz var. Bunlar öğrencilerimizin gönüllü olarak çalıştıkları ve proje ürettikleri bir topluluk. Kalite bilincinin yaygınlaşması adına bu topluluğu ve öğrencilerimizin diğer faaliyetlerini önemsiyoruz. Bugün gerçekleşen seminere de ev sahibi yapmaktan ötürü mutluyuz. Programın hayırlı olmasını diliyor, tüm katılımcılara ve emeği bulunanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YÖKAK FAALİYETLERİ ANLATILDI

Moderatörlüğünü Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun’un üstlendiği seminerde YÖKAK Uzmanı Öğrenci Komisyonu Koordinatörü Doç. Dr. Gonca Uludağ, kurum olarak yürüttükleri çalışmalara dair bilgi paylaşımında bulundu. Program, YÖKAK Öğrenci Komisyonu Üyesi Doktora Öğrencisi Melike Gülay ve YÖKAK Öğrenci Komisyonu Üyesi Esra Köyönü’nün sunumlarıyla devam etti.

Çok sayıda öğrencinin takip ettiği seminer, soru-cevap kısmı ile tamamlandı. Katılımcılara BUÜ Kalite Koordinatörlüğü tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Organizasyon kapsamında YÖKAK tarafından 2-3 Kasım tarihlerinde “İç Kalite Sisteminin Etkin Paydaşı: Öğrenciler” isimli bir Çalıştaya da düzenlenecek.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Kas-2023]

Haber Görüntüleme : 1.021 - 16