Üniversite-Sanayi iş birliğine yeni halka

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) yönetiminin uzun yıllardır özel önem verdiği Üniversite-Sanayi iş birliği protokollerine bir yenisi daha eklendi. 17 ülkede 7 binden fazla çalışanı bulunan ve Türkiye’deki fabrikası Bursa’da olan Grammer Koltuk Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. işbirliği yapılan sanayi kuruluşları arasındaki yerini aldı.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile Grammer EMEA İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Aleksandar Zivulovic arasında imzalanan protokole göre farklı endüstrilerin bugün ve gelecekte ihtiyaç duyduğu teknik bilgi ve beceriye sahip nitelikli iş gücü yetiştirilecek, mesleki ve teknik eğitimin kalitesini arttırmaya katkıda bulunulacak ve mesleki eğitimde paydaş işbirliği arttırılacak. Protokol aynı zamanda mezunların istihdamına yönelik destekleyici çalışmalar yapılmasına, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde belirlenmiş konularda seminer, konferans, çalıştay, panel ve fuar etkinliklerine olanak sağlayacak. Gerçekleştirilen protokol imza töreninde BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, akademik ve idari personel ile firma yöneticileri de hazır bulundu.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Üniversite olarak sahip olduğumuz teorik bilgi birikimi, iş dünyasının pratik bilgi birikimi ile birleştirme konusunda yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda iş dünyası ile uzun yıllardan beridir devam eden işbirliklerini daha ileriye taşıma noktasında son derece istekliyiz. Türkiye’nin otomotiv başkentinde yerleşik bir üniversiteyiz. Şehrimiz ihracatta İstanbul’dan sonra geliyor. Dolayısıyla hali hazırda sanayi ile yaptığımız işbirliklerinin yeterli olduğunu söylememiz mümkün değil. Şehrimiz büyük olduğu gibi Bursa Uludağ Üniversitesi de oldukça büyük. Türkiye’deki 23 Araştırma Üniversitesi’nden birisiyiz. Protokol, Teknik Bilimler MYO özelinde olsa da işbirliğimizi mühendislik ve sosyal bilimler alanında da genişletebiliriz. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

1986 YILINDAN BERİ BURSA’DAYIZ

Grammer EMEA İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Aleksandar Zivulovic ise konuşmasında; “Burada sizlerle olmaktan ve firmamız ve üniversiteniz arasında işbirliği protokolü imzalamaktan çok mutluyum. Bunun uzun vadeli iş birliği olacağından ve iş birliğimizden güzel başarı hikâyeleri ortaya çıkacağından eminim. Grammer dünyanın pek çok yerinde fabrikası bulanan, 1986 yılından beri de Bursa’da faaliyet sürdüren bir firma. Bu zaman zarfında edindiğimiz tecrübelerden iyi hikâyeleri öğrencilerimizde paylaşmak mümkün. Bu iş birliğini de buna dâhil edebiliriz. İmzaladığımız protokol, bizlere verimli çalışmalar olarak yansıyacaktır” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Kas-2023]

Haber Görüntüleme : 1.006 - 13