100. Yıl kutlamalarına BUÜ imzası

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı, Bursa'da düzenlenen coşkulu törenlerle kutlandı. Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 29 Ekim günü yapılan törenler, Heykel’deki tarihi Valilik Binası önünde Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve kent protokolünün katılımlarıyla gerçekleştirildi. Atatürk anıtına çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Bursa Uludağ Üniversitesi adına Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Elemanları ve Öğrencileri 100’üncü kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde yer aldı. Tören Sorumluluğunu Öğr. Gör. Nazım Gürak’ın yaptığı Cumhuriyet Bayramı törenine 70 öğrenci ve 10 öğretim üyesi katıldı.

Törenlere BUÜ Halk Oyunları Topluluğu bir kez daha imza attı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği halk oyunu olan Zeybek oynayan topluluk üyeleri, Bursalıların coşkulu alkışlarını almayı başardı.

Haber Tarihi : [31-Eki-2023]

Haber Görüntüleme : 950 - 7