Cumhuriyetin 100. yılında BUÜ’lü akademisyenlerden karma plastik sanatlar sergisi

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) farklı birimlerinde görev yapan akademisyenler, Cumhuriyetin 100. Yılı münasebetiyle özel bir projeye imza attı.

BUÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları, Resim, Grafik Bölümleri ile Eğitim Fakültesi-Resim Öğretmenliği Bölümü, İlahiyat Fakültesi- İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu-Tasarım Bölümü’nden 24 akademisyenin 51 özgün eseriyle katıldığı karma plastik sanatlar sergisi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi Fuaye alanında açıldı.

Programın açılış törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sait Liman, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Sergiyi gezen ve eserler hakkında bilgi alan Rektör Yılmaz, projede ve çalışmada emeği bulunan herkese teşekkür etti.

BUÜ’de plastik sanatlar alanında üretim yapan akademisyenlerin Cumhuriyetin 100. Yılına özel olarak hazırladığı sergi 1 hafta süreyle (2 Kasım mesai sonuna) ziyarete açık kalacak.

Haber Tarihi : [30-Eki-2023]

Haber Görüntüleme : 962 - 9