Cumhuriyet’in 100. Yılında Bursa’da Kent ve Mimarlık Kongresi düzenlenecek

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mimarlık Fakültesi, kent dinamiklerinin işbirliğinde 18-19-20 Ekim tarihleri arasında Cumhuriyet’in 100. Yılında Bursa’da Kent ve Mimarlık Kongresi düzenliyor.

BUÜ Mimarlık Fakültesi; Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve BUSİAD işbirliğinde Cumhuriyetin 100. Yılına özel bir kongre programı hazırladı. Dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri ile meslek insanlarının katılacağı programın 19 Ekim Perşembe günü Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde açılış töreni gerçekleştirilecek.

İki ayrı program şeklinde sürdürülecek etkinlikte Bursa’da Kent ve Mimarlık Kongresi’nin yanı sıra 18 Ekim Çarşamba günü Genç Araştırmacılar Ulusal Sempozyumu da düzenlenecek. Kongrenin açılış konuşmalarını teşrif etmeleri halinde Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek yapacak.

BUÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin Vural Arslan’ın koordinatörlüğünde yürütülecek programda çok sayıda oturum ve panel de düzenlenecek. Toplam 3 gün sürecek Kongrede yapılacak tüm sunumlar ve açıklamalar, etkinlik sonrası kitap olarak basılacak ve ilgililere ulaştırılacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Eki-2023]

Haber Görüntüleme : 1.127 - 14