AVESİS BİLGİLERİNİN GÜNCELLENMESİ HAKKINDA

 

Değerli Akademisyenlerimiz,

Bir Araştırma Üniversitesi olarak, Üniversitemizin hedefleri doğrultusunda AVESİS veri tabanının güncel tutulması üst yönetimimizin en önemli öncelikleri arasında bulunmaktadır. Yüksek bir ivme ile artan yayın, atıf, fikri mülkiyet ve benzeri akademik faaliyetlerimizin ulusal/uluslararası zeminde görünür kılınmasının Üniversitemizin menfaatlerine anlamlı katkıları bulunmaktadır. Zira YÖK ve TÜBİTAK gibi kurumların Üniversitemiz faaliyetlerine doğru ve sağlıklı bir şekilde ulaşabilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla akademik personelimizin AVESİS bilgilerini kontrol etmelerine ve eksik bilgilerinin tamamlanmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Kişisel AVESİS sayfalarında yapılacak güncellemeler esnasında aşağıdaki hususların göz önünde bulundurulması gerekmektedir:

1. Profil Bilgilerinde yer alan:

-Uluslararası Araştırmacı ID'leri

-Alternatif İsimler

2. Web of Science veri tabanında yer alan ve kayda geçmemiş yayın ve atıflar güncellenmelidir. (Avesis sol taraftaki işlemler menüsünde “Yayınlar” sekmesinden ilgili faaliyetin üzerine basınca açılan sayfada sağ üst köşede “Yeni Kayıt” kutucuğu vasıtası ile yapılabilmektedir)

3. Kaydı yapılmamış olan günümüze kadar gerçekleşmiş tüm akademik faaliyetler (yayın, proje, fikri mülkiyet vs.) soldaki menüde ilgili alanlara kaydedilmelidir. (Avesis sol taraftaki işlemler menüsünde “Yayınlar” sekmesinden ilgili faaliyetin üzerine basınca açılan sayfada sağ üst köşede “Yeni Kayıt” kutucuğu vasıtası ile yapılabilmektedir)

4. Kimlik & Profil Bilgileri menüsünde Kimlik & İletişim Bilgileri güncellenmelidir.

5. Mesleki Deneyim menüsündeki Akademik Unvanlar/Görevler sayfasında talep edilen bilgiler mutlaka eksiksiz olarak doldurulmalıdır (Bu kısım doldurulmadığı takdirde yapılan faaliyetler birimin faaliyetleri arasında görünmemekte ve AVESİS analizlerinde “Diğer” başlığı altında listelenmektedir. Dolayısıyla her bir akademisyenimizin bu kısmı uygun bir şekilde doldurması büyük önem arz etmektedir).

 

Gereğini bilgilerinize rica ederim.

Prof. Dr. Ferudun YILMAZ

Rektör

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-Eyl-2023]

Haber Görüntüleme : 1.926 - 164