Deney Hayvanları Yetiştirme ve Araştırma Birimi’nde bayrak değişimi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi bünyesindeki Deney Hayvanları Yetiştirme ve Araştırma Birimi, yeni dönemde çalışmalarını Prof. Dr. Nevzat Kahveci yönetiminde sürdürecek.

Önceki yıl hayırsever bağışlarıyla yeniden yapılandırılarak hizmete açılan Merkez, Tıp ve Veteriner Fakültesi başta olmak üzere farklı eğitim birimlerinde görevli akademisyenlerin yürüttüğü projelerde son derece önemli bir görev üstleniyor. Merkezde yürütülen faaliyetler, üniversitenin Ar-Ge çalışmalarına da bilimsel anlamda temel oluşturuyor. Deney Hayvanları Yetiştirme ve Araştırma Birimi sorumluluğunu 4 yıldır yürüten Prof. Dr. Mehmet Cansev, görevini Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Kahveci’ye devretti. Gerçekleştirilen devir-teslim törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları, akademisyenler, araştırma görevlileri ile idari personel ve öğrenciler katıldı.

REKTÖR’DEN “ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ” VURGUSU

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Üniversitedeki Ar-Ge altyapısının son yıllarda yapılan yatırımlar ile önemli bir seviyeye geldiğine işaret etti. Kurum içerisinde hizmete sunulan laboratuvarların, akademik ve bilimsel gelişimin önünü açtığını vurgulayan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Sürekli vurguladığımız bir konu var, o da Araştırma Üniversiteleri ligi. Türkiye’de seçilmiş olan 23 üniversite arasındayız ve burada kalmak hepimiz için büyük bir önem taşıyor. Bu anlamda da bilimsel ve akademik altyapımızı geliştirmeye mecburuz. İçerisinde bulunduğumuz birimi hayırsever bağışları ile önceki yıl modernize ettik. Son derece nitelikli bir laboratuvar ortamı oluşturduk. Prof. Dr. Mehmet Cansev ve önceki Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ekrem Kaya hocalarımızın kıymetli çabaları var. Onlara verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, görevi devralan Prof. Dr. Nevzat Kahveci hocamız ve ekibine de yeni dönemde üstün başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

NİTELİKLİ ÇALIŞMALARIN ADRESİ OLDU

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ise akademik gelişim sürecinde laboratuvarların büyük bir önem taşıdığına işaret etti. Birim içerisinde bulunan laboratuvarların multidisipliner bir anlayış ile oluşturulduğunun altını çizen Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu; “Burası kendi başına müstakil bir birim olarak faaliyet gösterecek hale geldi. Yurt dışında böylesi laboratuvarlar büyük bir önem arz ediyor. Bilimsel çalışmalar için en uygun yerlerin başında geliyor. Üniversitemizin birimi de bu görevi başarılı bir şekilde üstlendi. Prof. Dr. Mehmet Cansev hocamıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Yeni yöneticilerimizin de nitelikli çalışmalara imza atmasını temenni ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından yönetim tarafından önceki dönem birim sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Cansev’e teşekkür, yeni sorumlu Prof. Dr. Nevzat Kahveci’ye de hayırlı olsun çiçeği takdim edildi. Tören, laboratuvarlarda sürdürülen çalışmalara yönelik hazırlanan slayt gösterisinin ardından sonra erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Tem-2023]

Haber Görüntüleme : 1.851 - 13