Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Hastanesi’nde 2021 yılında başlatılan yoğun bakım yenileme çalışmalarında ikinci etap da tamamlandı. Önceki yıl ilk etapta 21 yatağın kullanıma sunulmasının ardından, ikinci kısmın tamamlanmasıyla birlikte 43 yatak daha hizmete açıldı.
BUÜ Hastanesi yoğun bakım kliniğindeki yenileme çalışmaları aralıksız devam ediyor. 2020 yılında yarım kalan ihalenin yenilenmesi ve çalışmaların tekrar başlatılmasıyla birlikte ilk etap teslimi bitirilmişti. İkinci etabın yenilenme çalışmalarını hemen başlatan Üniversite yönetimi, 11 Nisan itibariyle 43 yatağı daha yoğun bakımın kullanımına sundu. Hali hazırda 100 yatak ile hizmet veren yoğun bakım ünitesi; Ağustos 2023’te son etabın bitirilmesi ve 9 yataklı yanık ünitesinin de dahil edilmesiyle birlikte 140 yatak kapasitesine ulaşacak.
Tamamlanan ikinci etabın açılışı BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün, Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Başhekim Prof. Dr. Rıdvan Ali, hastane yöneticileri, birim sorumluları, akademisyen ve idari personelin katılımıyla yapıldı.
“BURSA’MIZA, ÜNİVERSİTEMİZE VE VATANDAŞLARIMIZA HAYIRLI OLSUN”
BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, açılış töreninde yaptığı konuşmada çalışmada emeği bulunan herkese teşekkür etti. Göreve geldikten kısa süre sonra yarıda kalan yoğun bakım inşaatlarını gezdiğini, yüzde 5 oranında bir tamamlanma bulunduğunu ve bu projenin tamamlanması için 2020 yılında ihaleye çıktıklarını açıkladı. Son derece hayati bir önemi bulunan bu projenin bir an evvel bitirilmesini çok arzu ettiklerini, ancak resmi prosedür ve diğer işler vesilesiyle kendi dönemleri içerisinde ancak 2 etabı yetiştirebildiklerinin altını çizen Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Tamamlanmayan yüzde 25’lik bir kısım kaldı. İnşallah onu da Ağustos ayına kadar tamamlamış olacaklar. Üniversitemize ve Bursa’mıza yakışır, modern cihazlarla donatılmış bir yoğun bakım ünitesi devreye girmiş olacak. Buranın hangi aşamasında çalışmış olursa olsun, emeği bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah, devletimize ve milletimize zeval vermesin. Pandemi ve deprem sürecine rağmen çok özel bir projeye imza atmış olduk. Rabbim, kimseyi buraya düşürmesin. Burada tedavi görecek tüm hastalarımıza da sağlık ve afiyetler versin. Sağlıkla çıkmayı nasip etsin. Tüm yöneticilerimize ve çalışanlarımıza da kolaylıklar diliyorum. Bursa’mıza, vatandaşlarımıza ve hastanemize hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
BAŞHEKİM: 40 YILLIK SORUN ÇÖZÜLÜYOR
BUÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rıdvan Ali ise tüm hastane ve fakülte çalışanları için son derece özel bir güne şahitlik ettiklerini söyledi. Yoğun bakımların büyük emeklerin ardından peyderpey açılmaya devam ettiğini kaydeden Başhekim Prof. Dr. Rıdvan Ali; “Yenilenmiş yoğun bakım üniversitemize sadece yatak kapasitesi açısından bakmamalıyız. Burada aynı zamanda kliniğin tam kapasite ile çalıştırılmaya başlatılması da büyük bir önem arz etmektedir. Yapılan iş; hastanemizin 40 yıldır en büyük probleminin halledilmesi anlamına da gelmektedir” açıklamasında bulundu.
AĞUSTOS’TA TAMAMLANACAK
Yapılan çalışma hakkında detaylı bilgi veren Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Şüheda Özçakır, 2020 yılı Aralık ayında yoğun bakım ihale işini tamamladıklarını, 5 Nisan’da ise yer teslimini yaptıklarını hatırlattı. İlk etabın tesliminin 1 Haziran 2022’de 21 yatak ile yapıldığını kaydeden Prof. Dr. Şüheda Özçakır; “Bugün itibariyle 43 yeni yoğun bakım yatağımız daha olacak. İkinci etabı açmış bulunuyor. Yüzde 85 seviyesinde bir tamamlama oranına ulaştık. 22 Ağustos 2023 yılında ise tamamını bitirmeyi planlıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
DÜNYA ÇAPINDA HİZMET KALİTESİNE ULAŞTI
Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Remzi İşçimen de hastaneye ilk geldiğinde yoğun bakımların çok sıkıntılı bir vaziyette olduğunu söyledi. İşçimen konuşmasına şöyle devam etti; “Serum masalarını bile çakarak sabitlediğimiz bir noktadan, bugün dünya çapında hizmet verecek seviyeye geldik. 6 Haziran 2022’de ilk etabını açtığımız yoğun bakımımızın ikinci etabı devreye giriyor. Son etabını da tamamladıktan sonra 85 yataklı, 3. Seviye, çok komplike ve bir çok branşı içeren bir yoğun bakıma kavuşmuş olacağız. Sadece yatak kapasitesi açısından değil, içerik açısından ve dijitalizasyon sistemini de buraya yerleştireceğimizi için artık kağıtsız bir yoğun bakım sürecini başlatacağız. Bu anlamda da çağı yakalayabileceğimiz bir yoğun bakım süreci olacağı için emeği bulunan herkese gönülden teşekkür ediyoruz.”
Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapıldı. Başhekim Prof. Dr. Rıdvan Ali, Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve tüm katılımcılara yenilenen yoğun bakımları gezdirerek, yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler sundu.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv