Teknofest Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması'nda ilk aşama tamam

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilecek olan Sağlıkta Yapay Zekâ Yarışması’nda toplam 8 takım ile katılan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), sunulan ön raporların sonucunda ilk aşamaları başarı ile geçti.

TEKNOFEST 2021 Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması kapsamında Ön Tasarım raporlarından takımların almış oldukları puanlar ve sıralamaları resmi olarak açıklandı. BUÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar mühendisliği, Elektrik-Elektronik mühendisliği  ve Makine mühendiği bölümlerinden ve Tıp fakültesi öğrencilerinin disiplinler arası olarak kurduğu 8 takım öğretim elemanlarının danışmanlığında başvurmuştu. 8 takım da ilk aşamayı geçerek 147 başarılı takım arasında yer almaya hak kazandı.

Yarışmanın ilk aşama sonuçlarına göre 229 yarışmacı takım içinde ilk aşamayı geçip yarışmaya devam etmeye hak kazanan 147 takım içinde BUÜ öğrencilerinden oluşan takımlar ilk 15’de 2, ilk 40’da 4, ilk 100’de 6 ve toplamda 8 takım ile yer alarak ilk aşamayı başarıyla geçti. Bu kategoride ilk defa düzenlenen yarışmada BUÜ öğrencilerinin üstün başarıları, Üniversite yönetimini de sevindirdi ve gelecek adına ümitlendirdi.

Diğer yarışma kategorilerinde sonuçlar açıklanmaya devam ediyor. 

TEKNOFEST 2021 Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması sonuçlarına aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz;

https://www.teknofest.org/duyurular-211.html

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-May-2021]

Haber Görüntüleme : 2.206 - 0