Karşılaşmalar, Çizgi ile Gölge Arasında Nâzım
 Karşılaşmalar, Çizgi ile Gölge Arasında Nâzım

              Edebiyatımızın değerli isimlerinden Nâzım Hikmet Ran, doğumunun 118. yılında Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin düzenlediği bir sergi ile anıldı. Öğretim Üyesi Doç. Meryem Uzunoğlu’nun danışmanlığında yürütülen hazırlık süreçlerine Resim Bölümü lisans ve yüksek lisans programlarında eğitim gören Bahadır Barçan Vina, Berat Akatın, Berfin Kayabaş, Canan Başaran, Enes Kızılkaya, Fuat Seymen, Gizem Sema Günhan, Hilal Atıcı, Dilan Demirbağ, İsmail İfşa, Kevser Bostancı, Mihrişah Bulut, Nuveyba Betül Tahmaz, Pınar Akıncı, Sinem Orhan ve Şerife Nilgün Ölmez isimli öğrenciler ile genç heykel sanatçısı İsmail Hakkı Bulut katıldı.

             “Karşılaşmalar, Çizgi ile Gölge Arasında Nâzım” isimli sergide genç sanatçılar, usta şairin odasını teller ve tüller ile yeniden yorumladılar. Ayrıca Nâzım’ın “Mavi Liman”, “Gülhane Parkı”, “Karlı Kayın Ormanı” ve “Vasiyet” isimli şiirleri ile “Memleketimden İnsan Manzaraları” isimli eseri çeşitli teknikler ile yorumlayarak sanatseverlerle buluşturdular.

“Karşılaşmalar, Çizgi ile Gölge Arasında Nâzım” isimli sergi, 15 Ocak 2020’de Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sanatseverlerin izlenimine açıldı.

Serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Şahin, Dekan Yardımcısı Doç. Sezin Türk Kaya, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri ile Doç. Meryem Uzunoğlu ve Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan katıldı.

Usta şairin eserleri ve son yıllarını geçirdiği mekânın, Bursalı genç sanatçılar tarafından yeniden yorumlandığı “Karşılaşmalar, Çizgi ile Gölge Arasında Nâzım” isimli sergi 1 Mart 2020 tarihine kadar izlenime açık kalacak. 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Oca-2020]

Haber Görüntüleme : [1.310]