Pakistanlı Sanatta Yeterlik Öğrencisi Haleem Khan Bareach’in Kişisel Sergisi
 Pakistanlı Sanatta Yeterlik Öğrencisi Haleem Khan Bareach’in Kişisel Sergisi

 

 

     Pakistanlı Sanatta Yeterlik Öğrencisi Haleem Khan Bareach, deri üzerine yaptığı resimlerini Nilüfer Belediyesi Yeraltı Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin izlenimine açtı. Sergide figür ve soyut çalışmaların yer alıyor.

   Uludağ Üniversitesi’ndeki akademik çalışmaları için iki yıldır Bursa’da yaşayan Pakistanlı Haleem Khan Bareach’in eserleri Nâzım Hikmet Kültürevi’ndeki Yeraltı Sanat Galerisi’nde izlenime açıldı. Serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan, sanatçı Haleem Khan Bareach, Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Şahin, Dekan Yardımcısı Sezin Türk Kaya, Resim Bölüm Başkanı Prof. Ahmet Şinasi İşler ile çok sayıda akademisyen ve sanatsever katıldı.

          Serginin açılışını yapan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, böylesine özel bir sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Zafer Yıldız, “Sanatsal etkinlikler, bu tür sergiler ufkumuzu açıyor. Nilüfer’in aydınlık yüzü 2020 yılında da devam edecek. Nilüfer farkını bundan sonraki süreçte de göreceksiniz. Sanat etkinliklerimizi halkın her kesimiyle buluşturacağız ve sanatçılarımızın eserleri bizlere yol gösterici olacak” dedi. Haleem Khan Bareach da eserlerine ev sahipliği yapan Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Ara-2019]

Haber Görüntüleme : [1.714]