FAKÜLTEMİZDE MEZUNİYET COŞKUSU
 FAKÜLTEMİZDE MEZUNİYET COŞKUSU

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) 2023-2024 akademik yılı mezuniyet törenleri kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi, lisans öğrenimini başarıyla tamamlayarak mezun olmayı başaran öğrencileri için coşkulu bir mezuniyet töreni düzenledi.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde 8 Temmuz 2024 Pazartesi günü 10.00'da gerçekleştirilen programa BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriyya ARI, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ali Sait LİMAN, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“İNSANİ DEĞERLER, SANATÇI HASSASİYETİ İLE BÜTÜNLEŞMELİ”

Sözlerine Güzel Sanatlar Fakültesinin merkez Görükle Yerleşkesi'nin dışında bulunması nedeniyle yaşadığı sorunların Rektörlükçe bilindiğini ve mevcut sorunların çözümü konusunda çaba sarf edildiğini belirterek başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriyya ARI, törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mezuniyet törenlerinin herkes için yeni bir başlangıç duygu ve düşüncesi ile birlikte eskiye dair hüznü bir arada bulundurduğunu söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriyya ARI, 15-25 yaş arasının herkes için hayatın geri kalanı açısından bir dönemeç olduğunun altını çizerek, bu kıymetli zaman dilimde yapılan tercihlerin önemine vurgu yaptı. Artık diplomaların tek başına bir anlam ifade etmediğini, bundan sonra yapacakları çalışmaların öğrencilerin yaşamlarını biçimlendirmede etkin rol oynayacağının altını çizdi. Velilere yönelik olarak da çocuklarının bundan sonra da yanlarında olmaları, onlara sorumluluklar vermeleri ve evlatlarını kendi ayakları üzerinde durmaları konusunda desteklemeleri yönünde tavsiyeler verdi. Öğrencilerin çalışmalarını sanatçı hassasiyeti ve insani değerleri önceleyen bir tutumla sürdürmelerinin önemini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriyya ARI, sözlerini öğrencilerin yakınlarına teşekkür ederek ve mezun olan öğrencileri tebrik ederek noktaladı.

“HER ZAMAN SİZLERLE İLETİŞİM HÂLİNDE OLACAĞIZ, İKİNCİ BİR AİLENİZ OLARAK SİZLERİ DESTEKLEYECEĞİZ, BAŞARILARINIZLA GURURLANACAĞIZ”

Törene katılanları sevgi ve saygıyla selamlayarak konuşmasına başlayan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ali Sait LİMAN, Fakültenin kuruluşu ve mevcut durumu hakkında kısaca bilgi verdikten sonra hâlihazırda 242 kayıtlı öğrencisi olan Güzel Sanatlar Fakültesinden şimdiye kadar 402 öğrencinin mezun olduğunu; bugün de Resim Bölümünden 14, Sahne Sanatları Bölümünde de 12 öğrencinin bu kervana katılacağını belirtti.

Sözlerine Fakültenin akademik, sanatsal ve mesleki açıdan nitelikli, özgün ve çağdaş bir eğitim vizyonu içinde bilimsel ve kültürel değerleri, sanatsal üretimlerine/performanslarına yansıtan sanatçılar yetiştirmeyi ilke edindiğini, bu uğurda kendilerinden desteklerini esirgemeyen Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkür ederek devam eden Dekan Prof. Ali Sait LİMAN; son yıllarda pandemi, deprem ve benzeri zor koşullara rağmen özverili bir yaklaşım içinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin sürdürdülmesini sağlayan akademik ve idari personele minnettar olduklarını ifade etti.

Konuşmasında velilere de seslenen Dekan, “İlk yıllardan bu güne kadar binbir zahmet ve emekle yetiştirip büyüttüğünüz evlatlarınızı bizlere emant ettiniz ve bu süreçte onları maddi ve manevi olarak desteklemeye yine devam ettiniz. Biz de bu emaneti, sevgili öğrencilerimizi aynı hassasiyetle geleceğe hazırlamaya çalıştık. Onları bilim, kültür ve sanata dair evrensel ve yerel kaynaklar ışığında, mesleki ve sanatsal açıdan duyarlı, erdemli, eleştirel düşünebilen, üretken, başarılı bireyler olarak bugün mezun ediyoruz. Bu hedeflerimizi gerçekleştirirken siz kıymetli velilerimizin desteklerini her daim hissettik. Bu nedenle mezunlarımız ve Üniveresitemiz adına sizlere şükranlarımı sunuyor, mezuniyet başarısına olan katkılarınızdan dolayı sizleri de kutluyorum.” diye konuştu.

Son olarak mezun öğrencilere hitap eden Dekan Prof. Ali Sait LİMAN, sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Sevgili arkadaşlar, değerli gençler!

Hayatınızın en güzel yıllarından bir dört yılı burada bizimle paylaştınız. Fakültemizde geçirdiğiniz bu zaman dilimi içinde birilikte çalıştık, birlikte öğrendik, birlikte yorulduk. Güzel işler yaptık, güzel anılarımız oldu.

Sizler zorlu aşamalardan oluşan yetenek sınavlarını kazanarak başladığınız bu yolculuğu başarıyla tamamlayarak, akademik ve sanatsal anlamda önemli bir mesafe kaydettiniz. Gerek öğrenci gerekse sanatçı olarak, yetenekleriniz ve çabalarınız ile bizlerde de güzel izler bıraktınız. Hocalarınız olarak sizlerle iftihar ediyoruz. Burada edindiğiniz birikimi gelecekte daha üst seviyelere çıkaracağınıza olan inancımız tamdır.

Bugün mezuniyet vesilesiyle ayrılacak olsak da Üniversite ve Fakülte olarak her zaman sizlerle iletişim halinde olacağız, ikinci bir aileniz olarak sizleri destekleyeceğiz, başarılarınızla gururlanacağız.

Bu duygularla veda ederken, mezuniyetinizi canıgönülden kutluyor; hepinize sağlıklı, huzurlu, onurlu ve mutlu yarınlar diliyorum.”

Fakülte ve bölümlerde dereceye giren öğrencilerin başarı belgesiyle ödüllendirildiği program, katılan tüm öğrencilere diplomalarının verilmesi ve tören sonunda da keplerin atılmasıyla tamamlandı.

Mezuniyet törenimizin video kaydına erişmek için tıklayınız.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Tem-2024]

Haber Görüntüleme : [164]