Tıbbi Genetik Anabilim Dalı'na sözlü bildiri ödülleri
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 21 - 23 Şubat 2019 tarihleri arasında Kayseri’de düzenlenen “Uluslararası Katılımlı Erciyes Tıp Genetik Günleri 2019"'den Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ödüllerle döndü.

Uluslararası Katılımlı Erciyes Tıp Genetik Günlerine Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı 8 bildiri ile katıldı. Bu bildirilerden dördü Yakın Doğu Üniversitesi, Bahçesehir Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Erciyes Universitesi, Harvard Universitesi ve MIT birlikteliği ile gercekleştirildi. Ortak calışma olarak yapılan üç çalışma ayrıca bilimsel juri tarafindan  Fifteen year story of a balanced translocation t(2;7)(p21;p15): Unraveling the phenotype of Saethre-Chotzen/Robinow-Sarouf syndrome or still undiagnosed skeletal dysplasia after next generation sequencing? konulu sözlü bildirisi ile birincilik, Genetic Fitness: True Story konulu sözlü bildirisi ile birincilik, A population based study: genetics of smoking konulu sözlü bildirisi ile ikincilik ödülüne layık görüldü.

Haber Tarihi : [26-Tem-2019]

Haber Görüntüleme : [1.366]