Student Application Forms

All forms have to be filled in Turkish.

Sevgili U. Ü. Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri

Öğrencilik hayatınız boyunca hiçbir sorunla karşılaşmamanızı umarız. Fakat eğer herhangi bir sorunla karşılaşırsanız çözümün var olup olmadığını ve varsa neler yapabileceğinizi bilmenin yolu"Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretim Yönetmeliği"ni okumaktan geçmektedir. Bu yönetmeliği ve öğrencilerle ilgili diğer pek çok bilgiyi U. Ü. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın internet sayfasında bulabilirsiniz. Yönetmeliği okuduğunuz hâlde sorununuz hâlâ devam ediyorsa, size yardımcı olmak üzere bölümünüzdeki danışman öğretim elemanınıza başvurmalısınız. Eğer sorununuzu danışmanınızla da çözemediyseniz sırayla önce bölüm başkanınıza, sonra dekan yardımcılarına ve en son olarak dekana iletebilirsiniz. Sadece yönetmelikle ilgili sorunlarınız olduğunda değil, öğrenciliğiniz boyunca alacağınız tüm önemli kararlarda (yatay geçiş, kayıt dondurma, kayıt silme gibi), yine aynı sırada bu yetkililerle görüşmeniz sizin açınızdan faydalı olacaktır.

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ YÖNETİMİ

Aşağıda verilen formlardan sizin sorununuzla ilgili olanı bilgisayarınıza indirip, ilgili kısımları doldurduktan sonra, başvurunuzu fakültemizin ilgili birimine yapmalısınız.







(1) Başka bir üniversitenin veya Üniversitenin bir bölüm ya da programına kayıtlı iken ÖSYM tarafından yapılan sınavlara girerek Üniversitede aynı veya farklı bir bölüm ya da programı kazanan ve yeniden kaydını yaptıran öğrenciler ya da bir yükseköğretim kurumundan ayrılan ve Üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler ile yatay geçişle gelen öğrenciler ders muafiyeti isteğinde bulunabilir. Ders muafiyeti isteğinde bulunan öğrenciler, muafiyet başvurularını Üniversiteye kesin kayıt tarihinin bitimini izleyen on iş günü içinde yapmak zorundadır. Bu tarihten sonraki başvurular dikkate alınmaz. Öğrencilerin muafiyet istekleri, ayrıldığı yükseköğretim kurumunda başardığı dersler de göz önüne alınarak tüm eğitim-öğretim planını kapsayacak şekilde bir defada ilgili birim kurullarınca karara bağlanır. Ancak öğrencinin muaf olacağı her yarıyıldaki başarılı ders kredi saatleri dönemsel kredi yükünden fazla olamaz.



Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretim Yönetmeliği’nin 31. Maddesi’nde öğrencilere tanınan ek sınav haklarını kullanmak isteyenler bu formu doldurarak başvuruda bulunmalıdırlar. Formu doldurmadan önce ilgili yönetmelik maddesini dikkatlice okuyup haklarınızı öğreniniz.
 








Return Home

Add Date : [07-Eki-2019 20:35]

Last Update Date : [07-Eyl-2022 07:46]

Counter : [3.920]