2024/2025 Akademik Yılı Oryantasyon Etkinliği Başarı ile Tamamlandı

Fizik Bölümü 1. Sınıf Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Fizik Bölümü, 2024-2025 akademik yılına yeni başlayan 1. sınıf öğrencileri için düzenlediği geleneksel oryantasyon programını başarıyla tamamladı. Program, öğrencilerin hem akademik hem de sosyal yaşamlarına hızlı ve etkili bir başlangıç yapmalarını sağlamak amacıyla tasarlandı. Fizik Bölüm Başkanı, ana bilim dalı başkanları, öğretim üyeleri, Fizik Topluluğumuz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yeni öğrenciler üniversite hayatı hakkında kapsamlı bilgiler edindi.

Açılış Konuşmaları ve Akademik Bilgilendirme

Programın açılışını Fizik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nilgün DEMİR yaptı. Konuşmasında, fizik biliminin önemine ve bölümün sahip olduğu köklü geçmişe vurgu yaparak, öğrencilere akademik başarıya ulaşmaları için gerekli olan çalışma disiplinini kazanmaları konusunda önerilerde bulundu. Aynı zamanda bölümde yürütülen araştırma projeleri ve üniversitemizin sunduğu olanaklar hakkında da genel bilgiler verildi.

Bölüm başkanımızın ardından ana bilim dalı başkanı hocalarımız söz aldı. Her bir hocamız kendi alanlarında öğrencilere sunulacak dersler, laboratuvar olanakları ve araştırma imkanları hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Bölüm hocalarımız, öğrencilere her konuda destek sunmaya hazır olduklarını belirterek, danışmanlık hizmetleri ve kariyer olanakları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Fizik Topluluğu ve Öğrenci Faaliyetleri Tanıtıldı

Programın devamında Fizik Topluluğu Başkanı Efe DİKMEN, öğrencilere topluluğun faaliyetlerini tanıttı. Fizik Topluluğu'nun düzenlediği ve düzenlemeyi planladığı bilimsel seminerler, teknik geziler, sosyal etkinlikler ve projeler hakkında bilgi vererek, topluluğun bir parçası olmanın akademik gelişim ve sosyal ilişkiler açısından sunduğu avantajları anlattı. Öğrencilere topluluğun düzenlediği etkinliklere katılmaları ve aktif olarak görev almaları tavsiye edildi.

Sorular ve Cevaplar: Öğrencilerle Etkileşim

Oryantasyon programının en önemli bölümlerinden biri de, öğrencilerin soru-cevap bölümünde hem öğretim üyeleri hem de Fizik Topluluğu üyeleriyle birebir etkileşim kurma fırsatı bulmaları oldu. Öğrenciler, ders programları, laboratuvar çalışmaları, projeler ve sosyal etkinlikler hakkında merak ettikleri soruları yönelterek yanıt aldı. Hocalarımız, öğrencilerin tüm sorularını detaylı bir şekilde yanıtlayarak, yeni döneme dair merak edilen noktaları aydınlattı.

Haber Tarihi : [03-Eki-2024]

Haber Görüntüleme : [180]