Afet yönetiminin herhangi bir evresinde gönüllü olarak rol almak isteyen kisilerin sürece dahil edilmesi, egitimlerle var olan kapasitelerinin artirilmasi ve gönüllülük sistemi içerisindeki performanslarinin takip edilmesi amaciyla, AFAD Baskanliginca AFAD Gönüllülük Sistemi faaliyetleri yürütülmektedir.
2021 yilindan itibaren meydana gelen tüm afet ve acil durumlarda saha çalismalarina aktif olarak destek veren AFAD Gönüllülerinin katkilari, 6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremler ve sonrasinda yasadigimiz sel ve taskinlarin ardindan en üst seviyeye çikmistir. Artarak devam eden afet ve acil durumlarin etkileri de dikkate alindiginda, AFAD Gönüllülerinin yetkinliklerinin ve Destek AFAD Gönüllüsü sayisinin artirilmasinin önem arz ettigi görülmüstür. Bu kapsamda, online egitimini tamamlayarak saha egitimi de almak istedigini beyan eden ve sayilari giderek artan AFAD Gönüllülerinin, saha egitimlerinin tamamlatilarak Destek AFAD Gönüllüsü seviyesine yükseltilmesi amaçlanmaktadir. Ilgi yazida, Türkiye genelinde 17 Agustos 2024 tarihine kadar 100.000 Destek AFAD Gönüllüsü yetistirilmesi hedeflendigi belirtilerek her bir ilimiz için hedeflenen sayilar bildirilmistir.
Bu baglamda; ilimiz için hedeflenen Destek AFAD Gönüllüsü hedefine ulasmak için kamu kurum ve kuruluslari ile sivil toplum kuruluslari, özel kuruluslar ve üniversitelerin personel ve ögrencilerinin https://gonullu.afad.gov.tr/ sistemi üzerinden AFAD Gönüllüsü olmalarinin tesviki ile Temel AFAD Gönüllüsü olmalari yönünde online egitimlerini tamamlamalari ve Destek AFAD Gönüllüsü olabilmeleri için de Il Afet ve Acil Durum Müdürlügünde yüz yüze gerçeklestirilecek olan egitimlere katilmalari hususunda gerekli kolaylik saglanacaktir.