TEZ IZLEME

DOKTORA TEZI IZLEME SÜRECI

  •  
  •  
II. YÖNETMELIKLER VE ILGILI MADDELERI
BUÜ LISANSÜSTÜ EGITIM VE ÖGRETIM YÖNETMELIGI ILGILI MADDELERI
Tez izleme komitesi
  • MADDE 20 – (1) Yeterlik sinavinda basarili bulunan ögrenci için ilgili enstitü anabilim/anasanat dali baskanliginin önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayi ile bir ay içinde bir tez izleme komitesi olusturulur.
  • (2) Tez izleme komitesi üç ögretim üyesinden olusur. Komitede tez danismanindan baska enstitü anabilim/anasanat dali içinden ve disindan birer üye yer alir. Ikinci tez danismaninin atanmasi durumunda ikinci tez danismani dilerse komite toplantilarina katilabilir.
  • (3) Tez izleme komitesinin kurulmasindan sonraki dönemlerde, enstitü anabilim/anasanat dali baskanliginin önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayi ile üyelerde degisiklik yapilabilir.
  • MADDE 24 – (2) h) Doktora tez asamasinda, tez izleme komitesi tarafindan üst üste iki kez veya aralikli olarak üç kez basarisiz sayilmak (tez izleme raporu sunmayan ögrencinin durumu tez izleme komitesi tutanagi ile tespit edilir, tez izleme raporu enstitüye zamaninda sunulmamissa ya da hiç sunulmamissa; ögrenci, ilgili yariyilda tez izleme çalismasindan basarisiz sayilir).
  • MADDE 39 – (2) Tez izleme komitesi tüm üyelerin katilimiyla toplanir ve tez/sanatta yeterlik çalismasi önerisinin kabul veya reddine salt çogunlukla karar verir. Tez izleme komitesi gerekli gördügünde düzeltme için bir ay süre verebilir. Bu süre sonunda kabul veya ret yönünde salt çogunlukla verilen karar, enstitü anabilim/anasanat dali baskanligi tarafindan islemin bitisini izleyen üç is günü içinde, doktora tez/sanatta yeterlik çalismasi konusu önerisi savunma ve degisikligine iliskin form ile anabilim/anasanat dali baskanligi tarafindan enstitüye iletilir ve enstitü yönetim kurulu tarafindan karara baglanir. Tez/sanatta yeterlik çalismasi düzeltmesini geçerli bir mazereti olmaksizin belirtilen sürede getirmeyen ögrenci basarisiz sayilarak tez önerisi reddedilmis sayilir ve bu durum doktora tez izleme komitesi raporu ile enstitü anabilim/anasanat dali baskanligi tarafindan enstitüye iletilir.
    (3) Tez/sanatta yeterlik çalismasi önerisi kabul edilen ögrenci için tez izleme komitesi, Mayis-Haziran ve Kasim-Aralik aylari arasinda birer defa olmak üzere yilda en az iki kez olmak üzere tez dönemi devam ettigi süre boyunca toplanir. Ögrenci, toplanti tarihinden en az on bes gün önce komite üyelerine yazili bir rapor sunar. Bu raporda o ana kadar yapilan çalismalarin özeti ve bir sonraki dönemde yapilacak çalisma plani belirtilir. Ögrencinin tez/sanatta yeterlik çalismasi, komite tarafindan basarili veya basarisiz olarak belirlenir. Sonuç, doktora tez izleme komitesi raporu ile enstitü anabilim/anasanat dali baskanligi tarafindan enstitüye iletilir. Ögrencinin rapor sunmamasi ve/veya tez izleme komitesi toplantisina katilmamasi durumunda ögrenci basarisiz sayilir ve bu durum doktora tez izleme komitesi raporu ile enstitü anabilim/anasanat dali baskanligi tarafindan enstitüye iletilir. Komite tarafindan üst üste iki kez veya aralikli olarak üç kez basarisiz bulunan ögrencinin enstitü ile ilisigi kesilir.
    (4) Tez/sanatta yeterlik çalismasi konusu önerisi reddedilen ögrenci, yeni bir danisman ve/veya tez/sanatta yeterlik çalismasi konusu seçme hakkina sahiptir. Böyle bir durumda yeni bir tez/sanatta yeterlik çalismasi izleme komitesi olusturulur. Programa ayni danismanla devam etmek isteyen ögrenci üç ay içinde, danisman ve tez/sanatta yeterlik çalismasi konusunu degistiren ögrenci ise alti ay içinde tekrar tez/sanatta yeterlik çalismasi önerisi savunmasina alinir. Tez/sanatta yeterlik çalismasi önerisi bu savunmada da reddedilen ya da bu savunma sinavina belirtilen sürede girmeyen ögrencinin enstitü ile ilisigi kesilir.
    (5) Tez/sanatta yeterlik çalismasi asamasinda konu ve/veya ad degisikligi söz konusu olmasi halinde tez izleme komitesinin teklifi ile yeni tez konusu ve/veya adi ilgili form doldurularak enstitü anabilim/anasanat dali baskanliginin teklifiyle enstitüye sunulur ve enstitü yönetim kurulunca karara baglanir.
    (6) Doktora bursiyerlerinin ve öncelikli alan arastirma görevlilerinin tez önerileri ilgili yönetmelik ve esaslara göre degerlendirilir.
III. ILGILI FORMLAR 
IV. SIKÇA SORULANLAR
  • ---------------
V. YARDIMCI BELGE VE FORMLAR
  • ...........
Not 1. BUÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Egitim ile ilgili bütün süreçlerde yönetmelikler ve uygulama esaslari geçerlidir. Mevzuatlarda yapilan degisikliklerde son hükümler geçerlidir. 
Not 2. BUÜ  Lisansüstü Egitim  ile ilgili bütün güncel formlara https://kalite.uludag.edu.tr/kiksis/index.html  adresinden ulasabilirsiniz.

 



Bilgi

Okunma Sayısı: 9620
Eklenme Tarihi: 16.02.2021 01:40:05
Güncelleme Tarihi: 5.02.2025 13:39:12

Paylaş