KESİN KAYIT İŞLEMLERİ
 KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İLANI

 

 

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

 

  KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR :

(ADAYLARIN KESİN KAYIT TARİHLERİ İÇERİSİNDE AŞAĞIDA BELİRTİLEN KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLARIN ASILLARINI VE FOTOKOPİLERİNİ ENSTİTÜMÜZ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİNE ŞAHSEN GETİRMELERİ GEREKMEKTEDİR. EVRAKLARIN ASILLARI KONTROL EDİLEREK FOTOKOPİLERİ DOSYANIZA KONULMAK ÜZERE ALINACAKTIR.

E-POSTA VE POSTA ARACILIĞIYLA GÖNDERİLEN EVRAKLAR KESİNLİKLE KABUL EDİLMEYECEKTİR.)

1. Öğrenci Sicil Formu (Enstitümüz web Sayfasında yayınlanacaktır.)

2. Danışman Tercih Formu (Enstitümüz web Sayfasında yayınlanacaktır.)

3. Açık Rıza Beyan Formu (Enstitümüz web Sayfasında yayınlanacaktır.)

4. Taahhütname (Enstitümüz web Sayfasında yayınlanacaktır.)

5. Mezuniyet Belgesi (diploma) veya mezun olduğunu belirten belgenin onaylı örneği: Yüksek Lisans programı için başvuranların Lisans;  Doktora programı için başvuranların Lisans ve Yüksek Lisans mezuniyet belgeleri. (e-devlet üzerinden alınabilir.)

6. Lisans veya tezli yüksek lisans programını yabancı ülkelerde tamamlamış olan yabancı uyruklu adaylar için YÖK’ten tanınma belgesinin, T.C. vatandaşı olan adaylar denklik belgesinin aslı veya resmi onaylı örneği.

7. Mezuniyeti esas teşkil eden genel akademik başarı not ortalamasını içeren Transkript belgesi: Aslı veya onaylı örneği, Yüksek lisans için Lisans, Doktora için Lisans ve Yüksek Lisans Transkript belgeleri e-devlet üzerinden alınabilir.

8. ALES sonuç belgesi: ALES sınav sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süre ile geçerlidir. Tüm lisansüstü programlar için en az 55 puan ancak Endüstri Mühendisliği yüksek lisans ve doktora, 70 puan, Gıda Mühendisliği yüksek lisans 60 doktora 65 şartı aranmaktadır.

 

9. Yabancı dil sonuç belgesi: Geçerlilik süresi 5 yıldır. Yabancı dil belgesi ön koşulunda ilgili Anabilim Dalı tarafından önerilen programlar haricinde yüksek lisans için aranmaz. Doktora için asgari 55 yabancı dil puan şartı aranmaktadır. ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından muadili bir puan almış olmak.

10. Nüfus Cüzdanı, Kimlik Kartı Fotokopisi: 1 adet

11Fotoğraf: 2 adet vesikalık fotoğraf

12. Askerlik Durum Belgesi veya Terhis Belgesinin Fotokopisi: Yoklama yaptırdıktan sonra e-devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden alınacak olan Askerlik Durum Belgesi. (Yoklama yaptırmadan belge getirenlerin askerlik ertelemesi yapılamamaktadır.)

13. Derece Belgesi: (Sadece Dereceye Giren Öğrenci Kontenjanına başvuran adaylar için)

14. İş Deneyimi Belgesi: (Sadece İş Deneyimli Öğrenci Kontenjanına başvuran adaylar için)

15. YEE veya TÖMER Belgesi: Yabancı Uyruklu adayların, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Uludağ Üniversitesi dil merkezi (ULUTÖMER) veya Yunus Emre Enstitüsü (YEE) veya Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) tarafından yapılan Türkçe sınavından başarılı olduklarına dair C1 düzeyinde belge göndermeleri gerekmektedir (Türkiye’den mezun olanlar hariç).

C1 belgesi olmayan adaylara bu belgeyi temin edebilmeleri için 1 yıl süre tanınmaktadır. Kursun normal süresi öğrenim süresinden sayılmaz. Türkçe hazırlık sınavından başarılı olmak için azami süre 2 (iki) yıldır.

Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Türkiye de ikamet ettiklerine dair OTURUM İZİN BELGESİ getirmeleri gerekmektedir.

16. Pasaport Fotokopisi: Yabancı uyruklu adaylar için.

17. Pasaportun Türkçe tercümesi: Yabancı uyruklu adaylar için.

18. Transkriptin Türkçe tercümesi: Yabancı uyruklu adaylar için.

19. Diplomanın Türkçe tercümesi: Yabancı uyruklu adaylar için.

 

FORMLAR:

 

 

 

 Tezsiz yüksek lisans, ikinci öğretim tezli yüksek lisans programına kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrencilerin kesin kayıt evraklarını Enstitümüz Öğrenci İşleri Birimine getirdiklerinde ilgili personel tarafından verilecek olan öğrenci numarası ile  harçların Bursa Uludağ Üniversitesi Halk Bank Şubesine öğrenci numarası ile bizzat ya da ATM’lerden Harç ödeme kısmından Şube Kodu (Şube Kodu:1329) ile yatırılması mümkündür. Halkbankası’na öğrenim ücretini yatırmaları ve dekontu Öğrenci İşleri Birimi personeline kesin kayıt tarihleri içerisinde getirmeleri gerekmektedir. Dekont getirmeyenlerin ders kaydı yapmaları mümkün değildir.

 Yabancı uyruklu adaylar ve İkinci öğretim programlarımız için öğrenim ücreti aşağıdaki gibidir:

Yabancı uyruklu adayların harç ücreti her dönem için 19.953,00 TL’dir.  

 Otomotiv Mühendisliği II. Öğretim Tezli Yüksek Lisans Programı için; (11.220 TL (33 x 680 = 22.440 TL ilk yılın toplam ücretinin yarısı. Diğer yarısı bir sonraki dönem başında kayıt yenileme esnasında alınacaktır. İkinci yıl ve sonraki yıllar için 10 x 680 = 6800 TL iki döneme bölünecektir). 

 Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi, Tekstil Mühendisliği, Çevre Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programları için; 11.220 TL (33 x 680 = 22.440 TL toplam ücretinin yarısı. Diğer yarısı bir sonraki dönem başında kayıt yenileme esnasında alınacaktır).

 Gıda Mühendisliği ve Tarım Ekonomisi II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programları için; 10.200 TL (30 x 680 = 20.400 TL toplam ücretinin yarısı. Diğer yarısı bir sonraki dönem başında kayıt yenileme esnasında alınacaktır).

 ASIL olarak kayıt hakkı kazanan öğrenciler 24-25-26-27 Eylül 2024 (saat: 08.00-12.00 ve 13.00-17.00 ) tarihleri arasında  kayıt yaptırmadıkları takdirde YEDEK öğrencilere kayıt yaptırma hakkı verilmektedir.

 İLETİŞİM

Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Öğrenci İşleri Birimi Görükle Kampüsü 16059 Nilüfer / Bursa

Tel : 0 (224) 2942440 - 2942441 - 2942442 - 2942887 – 2942447

E-Mail : fenbil@uludag.edu.tr

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Eyl-2024]

Haber Görüntüleme : [488]