Etkinlik : Türkiye Ekonomi Sempozyumu

Etkinlik Başlangiç Saati : 09:00

Etkinlik Bitiş Saati : 17:00

Etkinlik Açıklama :

Dünya ekonomisinde görülen ekonomik yavaşlama ve durgunluk, Covid-19 Salgını ve devlet kapasitesinin önemi, ABD-Çin-AB ekseninde sertleşen ekonomik rekabet ve ticaret savaşları, jeopolitik parçalanma ve ekonomik yaptırımlar, gelişmiş ülkelerin yeni korumacılık eğilimlerini güçlendirmekte ve bu doğrultuda, başta ABD olmak üzere, Yeni Sanayi Politikası (New Industrial Policy) uygulamalarını başlatmış bulunmaktadır.

Mevcut meydan okumalara ek olarak, teknoloji alanında yaşanan radikal ve hızlı gelişmelerin oluşturduğu fırsatlar ile küresel ısınma ve iklim değişikliğinin neden olduğu yeşil dönüşüm girişimleri, özellikle gelişmiş ülkelerde kapsayıcı, dirençli ve sürdürülebilir sanayileşme politikalarının geliştirilmesi girişimlerini artırdığı görülmektedir.

Türkiye Ekonomi Sempozyumu (TES 2024), küresel ekonomiyi ve ulusal ekonomileri derinden etkilemesi muhtemel güncel meydan okumaları bilimsel olarak değerlendirmeyi ve Türkiye ekonomisinin gelişmişlik seviye ışığında, reel sektör ve sanayileşme odaklı sorunlarını bilimsel yöntemler marifetiyle analiz ederek Yeni Sanayi Politikası bağlamında öneriler geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun (MKK) destek verdiği Türkiye Ekonomi Sempozyumu, 8-9 Kasım 2024 tarihlerinde Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği işbirliğiyle Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.

Türkiye Ekonomi Sempozyumu web sayfasına erişmek için TIKLAYNIZ.

Anasayfaya Dön Tüm Etkinlikler

Etkinlik Tarihi : [08-Kas-2024]