SSS-P-Personel Hibe Miktarları

Personel hareketliliğinden faydalanacak personele verilecek olan gündelik miktarı gidilen ülke ile birlikte gidilen süreye göre değişiklik göstermektedir. Hibe ödemeleri Avro cinsindendir. Hibe miktarları her yıl yayınlanan Uygulama El Kitabında açıklanır. 

Hibe hesaplamaları gündelik ve seyahat gideri üzerinden hesaplanır. Hareketliliğe hak kazanan personele gidiş öncesi sözleşmesini imzalamasına müteakip bir ay içinde ödeme yapılır. 

Personelin faaliyet süreleri ve hibeleri, faaliyet başlamadan önce tahminî olarak hesaplanır. Faaliyet sona erdikten sonra gerçekleşen kesin süreler ve hibeler tekrar hesaplanmalıdır. Personelin faaliyet süreleri kısmen veya tamamen hibelendirilir veya faaliyet tamamen hibesiz yani “sıfır hibeli” olarak gerçekleştirilebilir. Faaliyet süresinin kısmen hibelendirilmesi halinde, hibe verilecek süre personel hareketliliği için 2 günden kısa olamaz.

Personel hareketliliği faaliyetinden faydalanan personeline ödenecek seyahat gideri miktarı “Mesafe Hesaplayıcı” kullanılarak hesap edilmelidir. Mesafe hesaplayıcısına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilmektedir:

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/distance-calculator_en

Seyahat gideri ve günlük hibe miktarlarının toplamı ile hesaplanan toplam hibenin belli bir oranı üzerinden gidiş öncesi hesaba ödeme yapılır. Kalan miktar dönüş evrakları ve işlemleri tamamlandıktan sonra 1 ay içinde hesaba ödenir. 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [11-Ağu-2020 07:12]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [11-Ağu-2020 07:27]

İçerik Görüntüleme : [855]