Misyonumuz

1- Özel ve kamu sektörünün ihtiyaç duyduğu verimlilik ve kalite iyileştirmesi ile ilgili modeller geliştirmek ve öğrencilere uygulamalarını yaptırmak,

2- Makro ve mikro düzeyde model kurmak için ekonometri, istatistik ve yöneylem alanında temel bilgiler verilerek bu modellerin nasıl kullanılabileceğini örneklerle öğrencilere anlatmak,

3- Sistem analiz ve veri analizi yapabilecek düzeyde bilgi ile donatılmış gerektiğinde kamu ve özel sektörün bilişim sistemi departmanlarında çalışabilecek nitelikli öğrenciler yetiştirmek,

4- İstatistik ve matematik ile ilişkileri açısından iktisat teorisini öğrencilere aktarmak ve iktisadi problemlerin niteliğine uygun Ekonometri, Yöneylem ve İstatistik yöntemlerinin kullanımına öncülük etmek.

5- Proje geliştirme ve yönetim becerisi kazandırmak.

6- Yaşamın eğitim, sağlık, hukuk gibi farklı alanlarında ortaya çıkan karmaşık problemleri; disiplinler arası, bütüncül bakış açısı ile bilimsel ve ileri teknolojik araçlarla ele alma ve çözme becerisini geliştirmek.

7- Geleceğin fiziksel sistemlerinin etkin kurulması amacıyla yeni sanal modeller, sistemler tasarlayabilmek. Bu amaçla analitik düşünme ve sentezleme becerisini geliştirmek.

8- Planlama, benzetim, kalite ve sürekli iyileştirme tekniklerinin öğrencilere öğretilerek kamu ve özel sektörün ihtiyacı olan yetkin işgücünü sağlamak.

9- Gelecekte kamu ve özel sektörünün olası ihtiyaçlarını belirlemek, sorunlarının çözümüne yönelik projeler ve akademik çalışmalar gerçekleştirmek.

10- Öğrencilerimizin akademik ve kişisel gelişimlerini desteklemek.  Eleştirel düşünme becerisi gelişmiş, yönetim için sistem yaklaşımı, bilgi ve karar destek sistemleri kullanabilen  öğrenciler yetiştirmek.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [09-Mar-2022 18:01]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [09-Mar-2022 18:01]

İçerik Görüntüleme : [985]