Hakkında

Ekonometri Bölümü, analiz ve sentez yeteneğine sahip, her türlü ekonomik yazını kolaylıkla izleyebilen, kendi alanında ve yakından ilgili alanlardaki uzmanlıklarla bilinçli tartışmalara girebilen ve ekonomik konularda kendi başına bilimsel araştırma yapabilme yeteneğine sahip Ekonometrisyen, Yöneylemci, Uygulamalı İstatistikçi, Matematiksel İktisatçı yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaca ulaşabilmek için 8 yarıyıllık Eğitim-Öğretim planında farklı bilim dallarına ilişkin dersler verilmektedir.

İktisadı uygulayarak öğretmeyi amaç edinen Ekonometri Bölümü’nde ilk iki yıldaki dersler Fakülte’nin diğer bölümlerindekilerle belli ölçüde ortaktır. Üçüncü ve dördüncü yıllarda ise bölümün temel dersleri yanı sıra seçimlik dersler okutulmaktadır.

Ekonometri, yöneylem ve istatistik paket programları destekli eğitim gören Ekonometri Bölümü öğrencileri mezun oldukları zaman gerek kamu gerekse özel sektörde,  Ekonometrisyen, Uygulamalı İstatistikçi, Yöneylemci, Matematiksel İktisatçı, Sistem Analisti olarak çalışma; Arge, Bilişim, Planlama, Kalite Yönetimi alanlarında iş bulma olanağına sahiptir.

Bölümümüz öğrencileri isteğe bağlı olarak üniversitemizde bir yıl İngilizce hazırlık eğitimi alabilmektedirler.

 

Değerlerimiz

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [09-Mar-2022 18:00]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [29-Oca-2024 15:07]

İçerik Görüntüleme : [1.841]