2023-2024 Güz Dönemi Eğitim Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Ders Kayıtları Hakkında

Eğitim Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Ders Kaydı Aşamasında Dikkat Edilecek Hususlar

1) Ders kaydı aşamasında 4 zorunlu ders alınmalı ve seçmeli dersler içinden 3 seçmeli ders seçilmelidir. Toplamda 4 zorunlu ve 3 seçmeli derse kayıt yaptırmanız gerekir. Bu dönem açılan zorunlu ve seçmeli dersler şöyledir:

ZORUNLULAR: 

SEÇMELİLER:
  • EĞİTİMDE NİTEL ARAŞTIRMALAR
  • OKUL VE TOPLUM İLİŞKİLERİ
  • ÖRGÜTSEL ÇATIŞMA VE ÇÖZÜM YOLLARI
  • SINIF YÖNETİMİNDE KURAMLAR, YAKLAŞIMLAR VE UYGULAMALAR
  • OKUL GELİŞTİRME MODELLERİ 

2) Dersler öğrenci sayısı göz önünde bulundurularak A ve B olmak üzere iki şubeye ayrılmıştır. Derslerinizin tamamını ya A şubesinden ya da B şubesinden seçmeniz gerekir. Farklı şubelerden ders seçimi yapılmamalıdır. Aksi halde dersleriniz çakışacağından kaydınızı tamamlayamazsınız. (Sadece seçmeli ders olan SINIF YÖNETİMİNDE KURAMLAR, YAKLAŞIMLAR VE UYGULAMALAR dersi hem A şubesinden hem B şubesinden alınabilir.)

3) Programa yeni kayıt olan öğrenciler (Temmuz 2023) derslerini B şubesinden, geçtiğimiz dönem (Şubat 2023) kayıt olan öğrenciler A şubesinden seçmelidir. 

4) Her ders için kayıt yaptırabilecek maksimum öğrenci sayısına ilişkin kontenjan vardır. Kontenjanı dolan bir dersi seçemezsiniz ve bu ders ekranınızda gözükmez. Bu durumda kontenjanı dolmayan derslerden seçim yapmanız gerekir.

5) Her iki şubede de yeterli kontenjan olmadığı için 4 zorunlu ve 3 seçmeli ders seçimi yapamamanız halinde sistemde ekranınızda gözüken derslerden hepsi A veya B şubesinden biri olacak şekilde seçim yapınız ve kaydediniz. Kontenjanlar 4-5 saatte bir güncellenmektedir. Sisteme ara sıra tekrar girerek eksik kalan dersleriniz için kontenjan açıldığında ekleme yapınız.  

6) Lütfen ders seçimlerinizi yukarıdaki bilgiler dâhilinde yapınız. Sadece her iki şubede de kontenjan kalmadığı için 4 zorunlu ve 3 seçmeli ders seçimini tamamlayamamanız durumunda yardım talep ediniz. Bunun dışındaki farklı nedenlerle kontenjan arttırılmasını talep etmeyiniz. Zira diğer nedenlerle gelen talepler geri çevrilecektir.

7) İkinci döneminde olan öğrenciler Dönem Projesi dersini alabilirler. Dönem Projesini seçerken danışmanınızın koduna göre seçim yaptığınızdan emin olunuz. 

NOT: Otomasyon sisteminde yoğunluktan dolayı giriş problemleri yaşanabilmektedir. Bu durum kişiye özgü değil genel bir sorundur. Böyle bir sorunla karşılaşmanız durumunda biraz bekleyip sisteme tekrar girmeyi deneyiniz. 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [16-Eyl-2023 15:51]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [16-Eyl-2023 16:39]

Duyuru Görüntüleme : [318]