Çevre Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Vikipedist Oluyor!

.Bursa Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü doktora ve yüksek lisans öğrencileri “Tehlikeli ve Zararlı Atıklar” ve “Çevre Teknolojisinin Temelleri” dersleri kapsamında yaptıkları ödevleri Vikipedi maddesi olarak paylaşmaya hazırlanıyor. Wikipedia Türkiye temsilcisi Başak TOSUN öğrencilerin derslerine katılarak Vikipedi maddesi yazma kurallarını anlattı. Derslerin koordinatörü Prof. Dr. Güray SALİHOĞLU öğrencilerin yaptıkları ödev çalışmalarının bu sayede raflarda kalmayacağını, özellikle Türk kullanıcılar için kaynak oluşturmaya önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.  Bu çalışmaların Vikipedi kullanıcılarına olduğu kadar madde yazarlarına da önemli bir farkındalık ve gelişme fırsatı sunduğunu belirtti.

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Eki-2020]