Çevre Mühendisliği Öğrencileri Mudanya Güzelyalı Sahilinde Kıyı Temizliği Yaptı

Çevre Mühendisliği Bölümü, Sıfır Atık Mavi Hareketi çerçevesinde hazırlanan "Deniz Çöpleri İl Eylem Planı" kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Şube Müdürlüğü çalışanları ile sahil temizleme etkinliği düzenlendi.

Bölümümüz öğretim üyelerinin ve Çevre Topluluğu (UÇET) öğrencilerinin yanı sıra Bursa Uludağ Üniversitesi ve belediye çalışanlarının da hazır bulunduğu etkinlikte, Mudanya halk plajı ile Güzelyalı sahili girişindeki alanda kıyı temizliği yapıldı.

Yaklaşık 100 kişilik grup, ellerine çöp poşetlerini alarak sahildeki atıkları büyük titizlikle topladı. Etkinlik kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu (USAT) da 9 kişilik ekiple, Güzelyalı'da deniz dibi temizliği için dalış yaptı. Deniz dibinden cam şişe, plastik poşet, maske vb. atıkları çıkaran dalgıçlar, son günlerde Marmara Denizi’ni kabusa çeviren deniz salyasının deniz dibine kadar ulaştığını, görüş mesafesini yok denecek kadar azalttığını, dolayısıyla atık toplamada zorlandıklarını belirtti.

Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu Teksoy, her geçen gün ciddi boyutlara ulaşan deniz kirliliğinin, deniz ekosistemlerini önemli ölçüde tehdit ettiğini dile getirerek hızla çoğalan deniz salyasının kontrolüne yönelik olarak acilen eylem planını oluşturulması zorunluluğunu bir kez daha vurguladı. Bu tür etkinliklerle, özellikle turizmin yoğun olduğu bölgelerde yaşanan çevre kirliliğine dikkati çektiklerini kaydeden Doç. Dr. Arzu Teksoy, "Umarız ki bu çabalar, kıyılarda tatil yapan, sahillerde yaşayan insanlarımız için farkındalık oluşturur, plajlarımız ve denizlerimiz temiz kalır" dedi.

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Haz-2021]