Egitim Amaçlari ve Program Çiktilari

Egitim Amaçlari:

EA1. Program mezunlari çevre mühendisligi ile ilgili tesis planlamasi, projelendirilmesi, insasi ve isletimi alanlarinin yani sira çevre yönetimi, arastirma ve gelistirme faaliyetleri ve çevre ölçüm hizmetleri gibi alanlarda çalismak üzere is bulabilirler.

EA2. Program mezunlari ilgili lisansüstü egitim programlarina katilabilirler, akademik ve mesleki kariyer yapabilirler.

EA3. Program mezunlari çevre mühendisligi konularinda, yöneticilik yapabilir, girisimci olabilir, istihdam saglayacak firma kurabilirler.

 

Program Çiktilari:

i. Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamali bilgileri, karmasik mühendislik problemlerinde kullanabilme becerisi.

ii. Karmasik mühendislik problemlerini saptama, tanimlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.

iii. Karmasik bir sistemi, süreci, cihazi veya ürünü gerçekçi kisitlar ve kosullar altinda, belirli gereksinimleri karsilayacak sekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarim yöntemlerini uygulama becerisi.

iv. Mühendislik uygulamalarinda karsilasilan karmasik problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçlari gelistirme, seçme ve kullanma becerisi; bilisim teknolojilerini etkin bir sekilde kullanma becerisi.

v. Karmasik mühendislik problemlerinin veya disipline özgü arastirma konularinin incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçlari analiz etme ve yorumlama becerisi.

vi. Disiplin içi ve çok disiplinli takimlarda etkin biçimde çalisabilme becerisi; bireysel çalisma becerisi.

vii. Türkçe sözlü ve yazili etkin iletisim kurma becerisi; en az bir yabanci dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazili raporlari anlama, tasarim ve üretim raporlari hazirlayabilme, etkin sunum yapabilme, açik ve anlasilir talimat verme ve alma becerisi.

viii. Yasam boyu ögrenmenin gerekliligi bilinci; bilgiye erisebilme, bilim ve teknolojideki gelismeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.

ix. Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilinci; mühendislik uygulamalarinda kullanilan standartlar hakkinda bilgi.

x. Proje yönetimi, risk yönetimi ve degisiklik yönetimi gibi, is hayatindaki uygulamalar hakkinda bilgi; girisimcilik, yenilikçilik hakkinda farkindalik; sürdürülebilir kalkinma hakkinda bilgi.

xi. Mühendislik uygulamalarinin evrensel ve toplumsal boyutlarda saglik, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çagin mühendislik alanina yansiyan sorunlari hakkinda bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçlari konusunda farkindalik.

 



Bilgi

Okunma Sayısı: 3402
Eklenme Tarihi: 7.10.2019 23:35:16
Güncelleme Tarihi: 11.05.2021 14:34:51

Paylaş