Bursa Uludağ Üniversitesi'nde 43 Yıl
 Bursa Uludağ Üniversitesi'nde 43 Yıl
Prof. Dr. Tahir Baştaymaz Emekli Oldu


5 Kasım 1981’de, Bursa Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin kendi mezunlarından ve ilk asistanlarından biri olarak akademik hayata başlayan Prof. Dr. Tahir Baştaymaz, 12 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla “yaş haddinden” emekli olarak 43 yıllık akademik hayatını “resmi olarak” sonlandırdı. Prof. Dr. Tahir Baştaymaz’ın bütün akademik hayatı 1975 yılında kurulan Bursa Üniversitesi, İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi ile başladı ve Bursa Uludağ Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde geçti.
28 Mayıs 2024 Salı günü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı katkılarıyla düzenlenen emeklilik törenine; Fakülte Dekanı Prof. Dr. Kadir Yasin Eryiğit, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ozan Başkol, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Öğretim üye ve yardımcıları, daha önce Fakültemizden ve Üniversitemizin diğer fakültelerinden emekli olan öğretim üyeleri, doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencileri, Memleket Sevdalıları Derneği Bursa Şubesi üyeleri, Fakültemiz ve üniversitemiz çalışanları ile Eşi Berna Baştaymaz ve kızı Elçin Baştaymaz katıldı.
Emeklilik töreni, Prof. Dr. Baştaymaz’ın lisans öğrencilik dönemi ile başlayan ve bütün akademik hayatını özetleyen bir sunumla başladı. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Kadir Yasin Eryiğit ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlknur Kılkış’ın takdim konuşmasından sonra Prof. Dr. Tahir Baştaymaz; üniversite ve akademisyenlik anlayışı ile ilgili görüşlerini ve meslek hayatına yön veren anılarını anlattı. Bursa Üniversitesinin gelişimine başlangıcından itibaren şahitlik ettiğini belirten Baştaymaz, “1975 yılında “Toplama Kampı” görünümlü Hürriyet Kampüsünden, şimdi Türkiye’nin sayılı Üniversitelerinden biri haline gelen Görükle Kampüsüne geçiş döneminde Üniversitenin sağladığı gelişmelere şahitlik ettiğini ve kendisinin de bir parçası olduğu bu gelişmeden gurur duyduğunu” belirtti.
Prof. Dr. Tahir Baştaymaz’ın konuşmasından sonra başlangıcından bugüne birlikte görev yaptığı Prof. Dr. Yusuf Alper; önce hocası sonra meslektaşı olan Prof. Dr. Ercan Dülgeroğlu ve uzun yıllar birlikte görev yaptığı Prof. Dr. Doğan Şenyüz “bir akademisyen olarak” Tahir Baştaymaz’la ilgili anılarını paylaşan konuşmalar yaptı. Törende Prof. Dr. Tahir Baştaymaz’ın da gönüllü olarak içinde yer aldığı Memleket Sevdalıları Derneği Bursa Şubesi adına da bir konuşma yapıldı. Emeklilik töreni, Fakülte yönetimi tarafından hazırlanan emeklilik belgesi, Bölüm tarafından hazırlanan plaket takdimi ile sona erdi.
Sayın hocamız; bugüne kadar Bölümümüzün gelişmesi için yaptığınız çok yönlü katkılar için teşekkürler.
Yeni hayatınızda sağlık, huzur ve başarılarınızın devamını dilerken, gönlümüz ve kapımız size her zaman açıktır.

Bölüm Başkanlığı

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Haz-2024]

Haber Görüntüleme : [367]