Haber

4.05.2025 18:54:32

TÜBİTAK 2244 SANAYİ DOKTORA PROGRAMI İLE TAT GIDA İLE YENİLİKÇİ GIDA PROJELERİ HAYATA GEÇİYOR

TÜBİTAK 2244 SANAYİ DOKTORA PROGRAMI İLE TAT GIDA İLE YENİLİKÇİ GIDA PROJELERİ HAYATA GEÇİYOR
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Tat Gıda Sanayi A.Ş., TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı ile gıda sektöründe yenilikçi projelere öncülük ediyor.
Türkiye’nin gıda sektöründe küresel rekabet gücünü artırmayı hedefleyen TÜBİTAK 2244 Programının amacı, sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi iş birliği ile yetiştirilmesi, sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi ve üniversite/araştırma altyapısı-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesidir.
Yürütücülüğünü Prof. Dr. Ö. Utku ÇOPUR’un yaptığı proje 1 Eylül 2023 tarihinde hayata geçirilmiş olup 8 yıl sürecektir. Akademik Danışman olarak Prof. Dr. Ö. Utku ÇOPUR, Prof. Dr. Canan Ece TAMER, Prof. Dr. Arzu AKPINAR BAYİZİT ve Doç. Dr. Perihan YOLCI ÖMEROĞLU ile Sanayi Danışmanı olarak Tat Gıda Ar-Ge Yeni Teknoloji ve Proses Geliştirme Yöneticisi Erol MUŞMUL’un görev aldığı proje ile bilgi ve teknoloji transferinin desteklenmesi ve sektörde inovasyonun teşvik edilmesi hedeflenmektedir.
Program kapsamında, katma değeri yüksek fonksiyonel, doğal ve yenilikçi bitkisel bazlı ürünlerin geliştirilebileceği ve üretilebileceği sürdürülebilir gıda sistemine yönelik projeler yürütülecektir. Bu projeler, tüketime hazır bitki bazlı geleneksel yemekler ile çeşitli bitkisel protein ve lif kaynaklarıyla zenginleştirilen yemeklerin farklı pişirme teknikleriyle besin değerlerinin optimizasyonu ve raf ömrünün arttırılması, yenilikçi teknolojilerle sağlıklı ve besleyici fonksiyonel bitki bazlı atıştırmalık ürün formülasyonları oluşturulması ve üretimi ile asitlendirilmiş gıdaların üretiminde yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesiyle lezzet ve raf ömrü açısından iyileştirilmiş atıştırmalık ürünlerin üretimi konularını kapsamaktadır.
Projenin sürdürülebilirliğine yönelik olarak Tat Gıda İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ali ONUR, Ar-Ge Direktörü Dr. Elif ÖZER BELBEZ ile projenin Sanayi Danışmanı Erol MUŞMUL Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etmişler ve gıda sanayisinin inovasyon kapasitesinin artırılması için fonksiyonel gıda çözümlerine öncülük edecek çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunmuşlardır.


Bilgi

Okunma Sayısı: 16
Eklenme Tarihi: 4.05.2025 18:54:32
Güncelleme Tarihi: 4.05.2025 18:54:40

Paylaş