Kongre Faaliyetleri

7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi

Bitki Koruma Bölümü ve Perla Fruit Özel Gıda Kontrol Laboratuvarları proje işbirliği ile yürütülen "Method Optimization for the Detection of Acidic Pesticides using Alkaline Hydrolysis of their Esters and Conjugates in Tomato Matrix” başlıklı özgün çalışma 03-04 Kasım 2022 tarihinde Türkiye’nin İstanbul'da gerçekleşen “7.Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi”nde en iyi poster alanında 3.lük ödülü almıştır.

2. Uluslararası Moleküler Bitki Koruma Kongresi

"2nd International Molecular Plant Protection Congress", IMPPC2023, 15-18 Mayıs 2023 tarihleri arasında Türkiye, Bursa, Orhangazi'deki Hektaş Tarımsal İnovasyon, Eğitim ve Deneyim Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, Ankara Üniversitesi, Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı ve Hektaş Ticaret Türk A.Ş. koordinasyonunda gerçekleştirilmiştir.

Kongrenin açılış konuşmasını, RNA interferansı - RNAi'yi keşfetmesi ile 2006 Fizyoloji veya Tıp dalında Nobel Ödülü sahibi olan Massachusetts Üniversitesi'nden Profesör Craig Mello yapmıştır. Ayrıca, "Moleküler Entomoloji, Bitki Patolojisi ve Yabancı Ot Bilimi" alanlarında dünya lideri olan 81 bilim insanı ana konuşmacı olarak yer almıştır. Ek olarak, 43 biyoteknoloji ve tarım şirketi, şirket profillerini ve bitki korumadaki yeniliklerini tanıtmak üzere sergi salonunda bulunmuştur. Kongre boyunca düzenli konuşmalar ve poster sunumları da gerçekleştirilmiştir. Bu kongre, bitki koruma alanında inovasyonları merkeze alarak, bitki koruma bilimindeki moleküler yaklaşımları tartışmak ve paylaşmak için bir platform sağlamaktadır.

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Kas-2022]