Bursa Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri
 Bursa Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri

PESTİSİT KALINTISI İÇERMEYEN KİRAZ ÜRETİMİNİ VE PİYASAYA ARZINI DESTEKLEYEN SEKTÖR-ÜNİVERSİTE İŞBİLİĞİ ARAŞTIRMA PROJEMİZ BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN DESTEKLENDİ

 

Bitki Koruma Bölümü ve Perla Fruit Özel Gıda Kontrol Laboratuvarları işbirliği ile yürütülen Pestisit kalıntısı içermeyen KİRAZ üretimini ve piyasaya arzını destekleyen Bilimsel Araştırma projemiz Bursa Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından fonlanmaya layık görüldü. 

“Kirazda pestisit kalıntı risklerinin belirlenmesi, azaltılması ve analiz yöntemlerinin geliştirilmesi üzerine araştırmalar”
 

 

Proje Ekibimiz
Prof. Dr. Nabi Alper KUMRAL
Yük. Zir. Müh. Gülden HAZARHUN
Yük. Zir. Müh. Ayşenur KOLCU
Zir. Müh. Burcu GÜMÜ

 

Bağda Külleme Hastalığına Karşı Bazı İlaçlama Programlarının ve Fungisitlerin Üzümlerdeki Kalıntı Düzeylerine Yönelik Öncelikli Alanlar Projesi (ÖNAP) BAP Tarafından Desteklendi

Doç. Dr. Himmet TEZCAN danışmanlığında, 100/2000 YÖK Burslu Doktora Programı kapsamında Ayşegül KAYA'nın "Bağda Külleme Hastalığına Karşı Kullanılan Bazı İlaçlama Programlarının Bazı Üzüm Çeşitlerinde Etkililikleri ve Fungisitlerin Hasat Zamanı Üzümlerdeki Kalıntı Düzeyleri" isimli doktora çalışması Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) BAP Koordinasyon Birimi tarafından desteklenmiştir. Ayrıca iklim verilerinin değerlendirilmesinde, GÖRSENTAM Tarım Teknolojileri projeye destek sunmaktadır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Ara-2021]

Haber Görüntüleme : [1.620]