Akademik Bilgi Sistemi Yenileniyor
 Akademik Bilgi Sistemi Yenileniyor

 

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörlüğü, yıllar önce oluşturulan ancak son dönemde güncellenmeyen ‘Öğretim Üyeliği Değerlendirme Esasları ve Başvuru Koşulları Sistemini’ Üniversitelerarası Doçentlik Başvuru Koşullarına göre güncelledi.

Bu gelişmeye bağlı olan UAKBİS (Bursa Uludağ üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi) uyumu ve gerekli yazılım çalışmalarına danışmanlık yapmak üzere bir ekip kuruldu. Akademisyenlerden oluşan ekip çalışmalarına vakit kaybetmeden başladı. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile koordineli olan ekipte Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Hasan Basri Öcalan, İ.İ.B. Fakültesi’nden Doç. Dr. Arzu Eren Şenaras ve Dr. Öğr. Üyesi Şenol Baştürk,  Mühendislik Fakültesi’nden Doç. Dr. Adem Akpınar ve Doç. Dr. Ersen Yılmaz, Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Doç. Dr. Sezin Türk Kaya yer alıyor.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı yazılım uzmanlarından Ayşenur Uzun ile birlikte çalışan komisyon şimdiye kadar yaptığı toplantılarda sistemin yeniden yazılması konusuna, gerekli bilgilerin YÖKSİS ve UAKBİS’ten alınıp, yeni oluşturulacak sisteme uyumlu hale getirmesine karar verdi.

Kısa bir zaman sonra oluşturulacak sistemin örnek yapısının Rektörlük ve kriter komisyonu üyeleri ile paylaşılacağını açıklayan komisyon üyeleri, bunun yanı sıra çalışmaların gelecek teklifler doğrultusunda yakında bitirileceği ifade edildi. Toplantıda, öğretim elemanlarının YÖKSİS’te yer alan bilgilerini güncellemelerinin de yeni sistemin işlevsel hale gelmesi bakımından önemli olduğuna vurgu yapıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Eki-2019]

Haber Görüntüleme : [3.948]