Web Tasarımı ve Yönetimi Alanında Yapılan Geliştirmeler (2016)
 Web Tasarımı ve Yönetimi Alanında Yapılan Geliştirmeler (2016)

Web Tasarımı ve Yönetimi

 

Web tasarımı çalışmaları kapsamında Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak 2015 yılı içerisinde başlatılan web altyapıları çalışmaları 2016 yılı içerisinde büyük ölçüde tamamlanmıştır.

Bu kapsamda daha önceden bilgi işlem birimi olarak üniversitenin diğer birimlerine verilen web hizmetlerinin anlayışında büyük yenilikler yapılmıştır. 2016 dönemine kadar Web hizmeti olarak sadece üniversitenin ana web sayfası ve buna bağlı olarak daire başkanlıkları web sayfaları dışında diğer birimlere verilen web sayfası yapım ve tasarlama hizmetinin çok sınırlı kaldığı görülmüştür.

 

Üniversitemizin akademik ve idari birim sayısının çok fazla olması, bu birimlerin  hepsinin birer web sayfasına ihtiyacının olması, üstelik bu sayfaların gelişen teknolojilere uygun olarak sürekli geliştirilip güncelleştirilmesi zorunluluğu, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı -  Web Birimi olarak yeni ve güncel bir web altyapısının hazırlanması zorunlu kılmıştır.

 

Yapılan çalışmalar sonucunda ortak görüş web sayfalarının kurumsal kimliği yansıtması, her birimin web sayfasının tasarım açısından kullanıcıları zorlamayacak şekilde şık, sade ve kolay kullanılabilir olması, özelliklede sayfaların birimlerin kendi personelleri tarafından yönetilebilir ve müdahale edilebilir olması gerektiği sonucuna varılmıştır.

 

Bu çalışmalar ışığında 2016 yılı içerisinde üniversitemizin tüm web sayfası talebinde bulunan birimlerine hizmet vermek üzere birimler tarafından yönetilebilir web yönetim sistemi

(WYS-Web Yönetim Sistemi) ( wys.uludag.edu.tr ) geliştirilmiştir. Bu web yönetim sistemi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının da tavsiye kararlarında olduğu gibi açık kaynak yazılım geliştirme platformları kullanılarak, üniversitemize herhangi bir ek lisanslama ücreti gideri oluşturulmadan hazırlanmıştır.

 

2016 yılı içerisinde üniversitemiz içerisinde web sayfası talebinde bulunan tüm birimlere (TOPLAM 118 ADET) web sayfası hazırlanmıştır. Ek olarak 2015 yılı içerisinde hazırlanmış olan 9 adet web sayfasının altyapıları da (ANASAYFA ve DAİRE BAŞKANLIKLARI WEB SAYFALARI) bu sistem içerisinde güncellenerek yenilenmiştir.

 

WEB YÖNETİM SİSTEMİ

 

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Oca-2017]

Haber Görüntüleme : [3.590]