BALKAM MÜDÜRÜ MAKEDONYA'DA KONSER, USTALIK SINIFI VE RADYO PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİ
 BALKAM MÜDÜRÜ MAKEDONYA'DA KONSER, USTALIK SINIFI VE RADYO PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİ

      Balkan Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Şirin AKBULUT DEMİRCİ 27-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında Makedonya'da bulundu. Bu süreçte Erasmus ders verme kapmasında ustalık sınıfı gerçekleştirerek İştip Müzik Okulu öğrencileri ile çalıştı.

      Makedonya Iştip'te gerçekleşen Uluslararsı Çağdaş Müzik Festivali kapsamındaki Dört El Piyano Konserinde, Berkant Gençkal'ın Bursa Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Birimi tarafından desteklenen proje kapsamında Bursa Türküleri üzerine bestelenen altı Dört El Piyano için eserlerini programda yer aldı ve   Alexander Lekovski' nin Helen's Beauty adlı Dört El Piyano eserinin ilk seslendirilişinin dünya prömiyerini piyanist Milica Skarik ile gerçekleştirdi. Aynı zamanda  Bursa Türkülerinin hiyakelerini uzunca anlatıldı ve sözleri okundu. Makedonya'da Osmanlı Dönemi'nden kalan eskiden hamam olan mekan konserlerin gerçekleştiği bir sanat galerisine dönüştürümüş konser bu anlamlı yerde gerçekleşti.

      Müdürümüz TÜDAM tarafından önerilen ve  2014-2016 yılları arasında Bursa Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Birimi tarafından kabul edilerek desteklenmiş "Asyadan Balkanlara Kampüste Yaşayan Müzik" projesinde yer alan Makedonya'dan gelerek üniveritemizden mezun olan öğrencimiz ve ailsiyle bir araya geldi.

    Son olarak Üsküp'te  Makedonya Ulusal Radyo ve Televizyonun'da Seyhan Yakupi Bağdat'ın radyo programına meslektaşı Milica Skarik ile konuk oldu.

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Haz-2024]

Haber Görüntüleme : [343]