BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNÜ “HEPİMİZ BİR DÜNYASI VAR TEMASIYLA KUMLADA SAHİLDE ATIK TOPLAMA ETKİNLİĞİ YAPMIŞTIR
 BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ  5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNÜ “HEPİMİZ BİR DÜNYASI VAR TEMASIYLA   KUMLADA  SAHİLDE ATIK  TOPLAMA ETKİNLİĞİ  YAPMIŞTIR

Dünya Çevre Günü, İsveç’in Stockholm Kentinde 1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansından bu yana her yıl 5 Haziran tarihinde kutlanmaktadır. Soluduğumuz temiz hava, içtiğimiz su ve beslendiğimiz toprak her gün artan bir baskıyla karşı karşıya. İklim krizinin etkilerine karşı yol kat edememek ise, daha fazla yıkım ve doğa kaybı anlamına geliyor. Öte yandan doğa tahribatı, iklim krizinin verdiği zararı da artırıyor. Bu durum, mevcut ekonomik ve politik krizleri, daha da derinleştiriyor. Bu nedenle, insanlık bugün çifte krizle karşı karşıya.

Bursa Uludağ Üniversitesi olarak;  Denizlerde Atıksız Yaşam etkinliğini gerçekleştirmiş bulunduk. Etkinliğimiz Küçük Kumla sahilinde  BUÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi'nin farkındalık konuşmasıyla başladı ve katılım belgesi ile sona erdi.

21/05/2022 tarihli  Resmî  Gazete'de  yayımlanan  "Türkiye  Çevre  Haftası"  konulu  genelgeyle 5 Haziran Dünya  Çevre  Günü'nün içinde  bulunduğu  hafta  Türkiye'de her  yıl  "Türkiye  Çevre  Haftası” olarak  ilan  edilmiştir.

“HEPİMİZ BİR DÜNYASI VAR” teması ve  #MarmaraHepimizin ve  #BirlikteTemizTutalım sloganı ile Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, BUÜ öğrencileri ve Atık Yönetim Merkezi ile gerçekleştirilmiştir.

 Destek veren Nilüfer Belediyesi, Gemlik Belediyesi, Küçük Kumla Muhtarlığına teşekkür ederiz.

 

 

 

 

 

https://www.bursadabugun.com/haber/buu-lu-ogrencilerden-dunya-cevre-gunu-nde-ornek-etkinlik-1719788.html

https://www.bursahakimiyet.com.tr/bursa/bursa-da-universite-ogrencileri-sahildeki-kati-atiklari-topladi-1277229

 

                 

 

 

          

                

 

 

     

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-May-2024]

Haber Görüntüleme : [639]