Bursa Uludağ Üniversitesi Elektronik Atık Toplama Gününe Davetlisiniz
 Bursa Uludağ Üniversitesi  Elektronik Atık Toplama Gününe Davetlisiniz

Bursa Uludağ Üniversitesi  Elektronik Atık Toplama Günü

Bursa Uludağ Üniversitesi  olarak atık elektrikli elektronik eşyaların toplanması mevcut faaliyetlerimizle birlikte  sürdürülebilirlik, çevreye duyarlı sorumlu üretim ve tüketim, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik  daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz. Toplumda atık elektronik eşyaların doğaya zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılması  amacını  hep  birlikte taşımaktayız. Sürdürülebilir bir dünya için adım atmak isteyen sizleri ileri ve geri dönüşüm ekosisteminin içine dahil ederek elektronik atıkların çevreye zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılmasına katkı sağlamak  için  etkinliğimize  bekliyoruz.


Tamiri mümkün olmayan, yeniden kullanamayacağınız  TV, bilgisayar, yazıcı, telefon, faks, fotokopi makinaları, ekranlar, DVD, VCR, entegre devreler, yarı iletkenler, baskılı devreler, algılayıcılar, kablolar, MP3 çalarlar, tıbbi cihazlar gibi alet ve ekipmanlar elektronik atık haline
gelebilmektedir.
Etkinliğimiz
14 Ekim 2022 tarihinde kampüste E-atık getirme günü düzenliyoruz. Evinizden çıkan her türlüelektrikli ve elektronik atığı getirebilirsiniz. BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ, VODAFONE, BALKANTÜRKSİAD ve AKADEMİ ÇEVRE  gerçekleştirdiğimiz ortaklık projesi ile BURSA BELEDİYELERİNİN katılımıyla bu atıkların geri kazanım tesisine gönderilmesini ve ekonomik bir değere dönüşmesini sağlayacağız. Elde edilen gelir bizlere rapor edilecek; sizlerle paylaşacağız. Bu gelirle çocuklarımız için kodlama sınıfları oluşturulacak. Sizlere de günün hatırası olarak birer sertifika vereceğiz.

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : [1.132]